Petak, 29.08.2008.

OBAVIJEST

Grad Sinj provodi anketu o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenog pitanja putem Programa poticajne stanogradnje, koji podrazumijeva sudjelovanje financijskih sredstava države i Grada Sinja. Zainteresirani građani do 11. rujna mogu popuniti anketni Upitnik u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja. Nakon provedene ankete utvrdit će se postoji li interes građana za Program, te zadovljavaju li uvjetima Programa.

SJEDNICA OPćINSKOG POGLAVARSTVA HRVACA

Danas će se u 13,00 sati održati 30. sjednica Općinskog poglavarstva Hrvaca. Na Dnevnom redu je 8. točaka. Između ostalog poglavari će raspravljati o Izviješću o ostvarenju Proračuna Općine za razdoblje od siječnja do srpnja ove godine; nacrtu Prijedloga Odluke o osnivanju treće skupine dječjeg vrtića "Sretno dijete" u Hrvacama te povećanju cijena usluga vrtića. Raspravljat će se i o pripremama za proslavu Dana općine koji se obilježava 15. rujna, na blagdan Gospe od žalosti.

VIJESTI IZ DICMA

U općini Dicmo nastavljaju se radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta u dužini od 9 kilometara. Za izvođača radova izabrana je tvrtka Cestar-Split. Vrijednost radova je oko 3,5 milijuna kuna. S izuzetkom 10 posto sredstava općine Dicmo, ostala sredstva osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva. Početak radova predviđen je za početak listopada ove godine.

OBAVIJEST

U tijeku je završna faza asfaltiranja nerazvrstanih cesta u Gali i gornjem Otoku. Zbog radova će do subote za sav promet biti zatvorena ulica Ajdučić-Mravak. Vozači se mole za strpljenje te da koriste obilaznu cestu za Han.

OBAVIJEST

Prekosutra, 31.kolovoza, zadnji je rok u kojemu se zainteresirani mogu prijaviti za hodočašće u Mariju Bistricu za desetu godišnjicu proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim. Hodočašće organizira Udruga Hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata Podružnica Splitsko-dalmatinska. Svi zainteresirani mogu kontaktirati organizatora na broj 322 311 ili na mobitel 098 982 5401.

VIJESTI IZ TRILJA

U Trilju su počele pripreme za obilježavanje dana Grada i blagdana Sv. Mihovila. Upućen je javni poziv svim udrugama,institucijama i pojedincima da do 15.rujna u Gradsko poglavarstvo dostave prijedloge za osobne i kolektivne nagrade, koje će se dodjeliti zaslužnim pojedincima i kolektivima. Prijedlozi u pismenom obliku i uz obrazloženje trebaju se dostaviti do 15. rujna. Program za Dan grada i proslave Sv.Mihovila zaštitnika Trilja bit će gotov i prezentiran idućeg tjedna.

DJEčJA ALKA BAZANA

Danas, 29. kolovoza, se na Bazani u okviru tradicionalne 15. po redu dječje alke održava natjecanje za baru s početkom u 18 sati. Sutra je natjecanje za čoju u isto vrijeme a nadmetanje za slavodobitnika ove alke je u nedjelju u 17 sati.

OBAVIJEST

Iz osnovne škole fra.Pavla Vučkovića obavijest kako je prijem prvaša 1.rujna na početku školske godine u 10 sati. Smjena "B" u školu treba doći u 08,00 sati ,a smjena "A" u 14 sati.

U osnovnoj školi Kamešnica u Otoku ove godine u prvi razred je upisano 55 prvašića. U područnoj školi Udovičići 3, a u Rudi 7, dok su ostali njih 45 upisano centralnu školu u Otoku. U odnosu na prošlu godinu to je samo jedan učenik manje u prvom razredu. Slijedećeg tjedna u dvije područne škole u Rudi i u Udovičićima kreće se s uvođenjem elektroničkog dnevnika.

OBAVIJEST

Aukcija slika sinjskih umjetnika i slike Sinjski Pollock održat će se još danas od 18,00 do 20,00 sati u galeriji Galiotović. Slike se prodaju po simboličnoj cijeni, a prihod je namjenjen za humanitarne svrhe.

SPORT

I ovaj vikend je u znaku nogometnih natjecanja. U drugom kolu 2. Hnl nogometaši Junaka gostuju u Zagrebu gdje na stadionu u Sigetu od 17 sati u nedjelju, 31. kolovoza, igraju protiv Vinogradara. Na Gradskom stadionu u Sinju sutra, 30. kolovoza, u 17 sati sastaju se Trogir i Segesta iz Siska.

Sutra je na rasporedu 2. kolo 3. Hnl Jug, u kojem nogometaši Hrvaca na svom travnjaku dočekuju ekipu Neretve iz Metkovića.

U nedjelju starta i 4.Hnl jug. Od 17 sati u 1. kolu u Otoku igraju OSK i Orkan iz Dugog rata, a u isto vrijeme na Braču se sastaju Postira Sardi i Glavice.

Na igralištu nogometnog kluba Tekstilac sutra, 30. kolovoza, će se održati 5. kadetski turnir ragbijaša uzrasta 13 i 15 godina. Turnir će početi u 15,00 sati, a nastupit će klubovi Sinj, Sisak, Nada iz Splita, Mladost iz Zagreba i Tomislav iz Tomislavgrada. Iz Ragbi kluba Sinj pozivaju sve ljubitelje športa i ragbija da u subotu bodre sinjske ragbijaše.

Sutra, 30. kolovoza, s početkom u 9 sati na Piketu će se održati otvoreno natjecanje padobranaca, tradicionalni 20. po redu Alkarski padobranski kup, u disciplini skokovi na cilj. Organizator ove priredbe je Aero klub Sinj.
...