Srijeda, 29.08.2007.

I DALJE TRAJE OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"


Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja za Hit radio jutros je kazala kako su se danas radnici sastali ispred Dalmatinke kako bi ostali ustrajni u svojim zahtjevima, jer njihovo zajedništvo uprava pokušava narušiti pojedinačnim pozivanjem radnika na posao.

Radonja je također reagirala i na izjave glasnogovornika ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Domagoja Vrićka koje je iznio u programu Hit radija. Radonja, kaže kako su na prekjučerašnjem sastanku u ministarstvu gospodarstva braći Ladini vlasnicima Dalmatinke Nove dali krila te da se ona osjeća izigrano kao radnica i sindikalista.

Domagoj Vrićko glasnogovornik ministarstva putem etera Hit radija ispričao se svim radnicima Dalmatinke Nove što nije bolje pojasnio zaključke sastanka sa ministarstvom.

SJEDNICA STRANAKA KOALICIJE "PREPOROD"

Hrvatska narodna stranka -liberalni demokrati podružnica Sinj dostavila je svim stranka koalicije Preporod zahtjev za sazivanjem koordinacije stranaka koalicije "Preporod". Za sjednicu je predložena jedna točka dnevnog reda i to vraćanje na početak riješavanja kompletnog predmeta u svezi suspenzije odnosno udaljenja iz službe i razrješenja Ive Bilandžić Barać.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja zidar, tesar i armirač. Uvjeti su najmanje završena osnovna škola, zdravstvena sposobnost, starost do 40 godina i prijava na evidenciji HZZ-a.
Troškove školovanja, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled osigurava zavod.
Rok za prijavu je 31. kolovoza, a sve informacije mogu se dobiti kod savjetodavca u ispostavi HZZ-a.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U Galeriji Galiotović još uvijek je otvorena izložba fotografijam maria Periše «Alka foto - Art», a u Muzeju Cetinskog kraja izložba radova u staklu Antona Vrlića

KINO DANAS

Na repertoaru gradskog kina u 20,00 sati je film ceste «Autostoper» -
jezoviti triler koji pokazuje što se dogodi kada u svoj auto primite stopera koji je serijski ubojica. "Autostoper" je remake sa Seanom Beanom u glavnoj ulozi.

SPORT

U petak u organizaciji žRK Sinj i pod pokroviteljstvom Grada Sinja, počinje 13. Memorijalni međunarodni rukometni turnir za kadetkinje. Turnir se održava u čast i spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Cetinskog kraja. Na turniru će nastupiti: reprezentacije Hrvatske i Slovenije, selekcija Dalmacije, Podravka,Vukovar i Sinj.

Vaterpolisti Vranjica koje svoje drugoligaške susrete igraju u Sinju, sinoć su u Zagrebu u majstorici za ulazak u 1. B ligu pobijedili Kvarner iz rijeke 15-13, i tako su postali novi 1.B ligaši.

U subotu će se u organizaciji ragbi kluba Sinj na igralištu tekstilca održati međunarodni ragbi turnir za mlađe uzraste.