Utorak, 29.08.2006.

župnik kakvog bi poželjela svaka župa


SINJ - Naklon devet godina župnikovanja u Bajagiću i Obrovcu, fra Luka Delić ostat će u dragoj uspomeni stanovnicima tih dvaju sinjskih sela smještenih u podnožju Dinare i pored lijeve obale Cetine. Uz usko svećenički posao znatno veći dio vremena provodio je pomažući gradnji raznih objekata od zajedničkog interesa.
Osim što je odmah prišao obnovi crkve Sv. Nikole Biskupa i izgradnji mrtvačnice, za što je prikupljena pomoć iz Europe, Australije i Sjeverne Amerike, istaknuo se u pokretanju gradnje i asfaltiranju županijske ceste kroz naselja, utječući na župljane da za tu potrebu besplatno dadu zemljište.

Nije bilo ni jedne humanitarne akcije ili događaja kojem nije bio glavni pokretač. Mnogo toga je prešlo preko njegovih leđa u teškom vremenu okupacije, ali je izdržao odradivši svoj zavjet franjevca. Prošlog se tjedna preselio u župu Sv. Jure u Unešić, gdje će nastaviti svoje poslanje.
IZVOR: VEčERNJI LIST

ALKAR GUGIć PREPONAš ZA ANALE



U organizaciji Konjičkog kluba «Sv. Mihovil» iz Trilja, ispod naselja Košute, održan je dvodnevni konjički turnir u preskakanju prepona. Između 20-tak ponajboljih hrvatskih jahača najboljim se pokazao Denis Gugić, član KK Zagreba, inače poznati sinjski alkar i dugogodišnji reprezentativac u ovom sportu.
On se, nakon 6 raznih disciplina pokazao za nijansu uspješnijim od konkurencije predvođene Jankom Krašovec (KK Purgerski), Kristinom Grilec ( KK Zagreb), Goranom Grizakom (KK đakovo), Filipom Rožmarićem (KK Majerling), Markom Ulagom (KK Zagreb), Sašom Torreom (Equi Team) i ostalim natjecateljima. U sklopu natjecanja održano je i posebno natjecanje koje se bodovalo za Croatia cup, a najuspješnijim se ponovo pokazao Denis Gugić s grlom Laremusom.
Osim Gugića, pohvale zaslužuju entuzijasti iz Konjičkog kluba «Sv. Mihovil», predvođeni Tihomirom Ajdukovićem, koji su drugu godinu zaredom odlično organizirali ovo natjecanje.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

VRIJEME



U većini krajeva djelomice sunčano. Ponegdje uz povećanu naoblaku još može biti kiše i pljuskova, uglavnom u Lici i Dalmaciji, a navečer na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, krajem dana jugozapadni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak što će krajem dana oslabjeti i okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, u priobalju od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr