Petak, 29.07.2022.

Svečani koncert povodom proslave 160 godina Gradske glazbe Sinj


Narod Sinja i Cetinskog kraja ljubomorno čuva i s ponosom evocira slavnu povijest u kojoj su predci stali na branik grada i očuvali ga od najezde turskih vojnika, a 160 godina traje ljubav Sinjana i Cetinjana prema glazbi, instrumentima i notama koja se prenosi s generacije na generaciju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Specijalna izložba pasa u Sinju


Tradicionalno u sklopu dana ‘Alke i Velike Gospe’ Kinološko društvo Sinj daje svoj dio aktivnosti na uvid široj javnosti kroz organizaciju izložbe pasa. Ovo je prilika da se na jednom mjestu vide najljepši primjerci dijela lovnih pasmina pasa, te da se daju na uvid široj javnosti sve plemenite kvalitete pasa počevši od genetike, školovanja, poslušnosti, socijalizacije i uvjeta držanja najboljeg čovjekovog prijatelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počeo 32. Alkarski padobranski kup, Vuković i Ugrin se pripetavali


Današnjim skokovima za Padobransku baru krenulo je tradicionalno i jedinstveno ovogodišnje padobransko natjecanje na sinjskom aerodromu.
Padobranska bara kao uvodni dio cjelokupnog natjecanja, ponudila je odlične pogotke i neizvjesnost, jer su nakon tri serije skokova Matko Vuković i Zlatko Ugrin imali svaki po tri pogotka „u sridu“ i po 7 kaznenih centimetara te su izborili pripete za pobjednika. Na tom dodatnom skoku obojica su opet pogodili „u sridu“ s tim da je Vuković „tukao“ 6 kaznenih centimetara, a Ugrin samo 1 kazneni centimetar te zasluženo uzeo Padobransku baru.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR