Subota, 29.07.2017.

Udruga ‘Gaj Laberije’ na Rimskoj noći u Naroni


Na poziv direktorice Turističke zajednice Metković Magdalene Medar-Ujdur, Udruga PKD ‘Gaj Laberije’ predstavila se utakmicom Delmata i Rimljana na Rimskoj noći u Naroni – Vid.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prove s pet srida, najuspješniji alajčauš Ivica Filipović Grčić


Na jučerašnjim provama, koje su održane pred velikim brojem posjetitelja, najuspješniji je, sa sedam punata, bio alajčauš Ivica Filipović Grčić, koji je pogodio jednu sridu i dva puta u dva.
Alkari su pogodili ukupno pet srida, 22 puta pogodili su u jedan, 15 puta u dva, a bilo je i 12 pogodaka u ništa i promašaja.
Uz alajčauša Ivicu Filipoivića Grčića, sridu su još pogodili Kristijan Bikić, Andrija Hrgović, Ivo Zorica i Bože Mandac.
Na provama je sudjelovalo 19 alkara, a pratili su ih vojvoda Ante Vučić i članovi Časnog suda.
Alkarske prove održavaju se i danas u 18 sati.
Dodajmo kako će se sutra 30.srpnja u Crkvi Gospe Sinjske slaviti euharistijsko slavlje za alkare, alkarske momke i sve članove VAD-a. Misnim slavljem u 11.30 sati predsjedat će fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan program ‘Tradicijski običaji Sinja i cetinskog kraja’


Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja i njihovi gosti sinoć su Sinjanima i njihovim gostima predstavili ‘Tradicijske običaje Sinja i cetinskog kraja’.
Pedesetak članova Udruge i njihovih gostiju iz KUD-a Gala, KUD-a Vrilo i KUD-a Dicmo te reraši iz Vrpolja i Čačvine, na Šetalištu Alojzija Stepinca, na mjestu na kojem se nekada održavao pazar, predstavili su tradicijske običaje našega kraja, kako bi ih prenijeli na mlade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Boksači oduševili sinjsku publiku


Pred oko tisuću gledatelja, u okviru manifestacije ‘Sinjsko ljeto 2017.’, na košarkaškom igralištu kod Gradskog kina, sinoć je održana amaterska boksačka revija sa sedam borbi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR