Petak, 29.07.2016.

Nacionalno hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policijePovodom izvanredne jubilarne godine Božanskog milosrđa i 300. godišnjice krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske, Nacionalno hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije održati će se sutra, 30. srpnja.
Svečano slavlje započet će procesijom u 10.30 sati. Polazak procesije sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske je iz crkve Gospe Sinjske, preko sinjske Pijace i Glavičke ulice do vanjskog oltara na samostanskom dvorištu, gdje će bit svečano euharistijsko slavlje, koje će predvoditi mons. dr. Jure Bogdan, vojni biskup. Sudionici hodočašća moći će se ispovjediti u Svetištu već od sedam sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Cinco i Marinko’ ponovno oduševili SinjaneU okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u Alkarskim dvorima sinoć je izvedena hit predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Cinco i Marinko’.

Nova uspješnica sinjskih kazalištaraca premijerno je izvedena u Sinju u travnju ove godine, a nakon toga uslijedilo je desetak izvedbi diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Svakako vrijedi izdvojiti nastupe na 56. smotri amaterskih kazališta i 6. FAK festivalu, gdje su ‘Cinco i Marinko’ proglašeni najboljom predstavom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra darivanje krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj, sutra 30. srpnja održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.

Darivanje krvi održat će se u prostorijama Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR