Petak, 29.07.2011.

Odgođeno nekoliko programa

Kiša koja pada na sinjskom području razlog je odgađanja nekoliko najavljenih programa koji su se trebali održati danas i sutra u Sinju i Trilju.
Do daljnjega se odgađa 23. Alkarski kup – otvoreno natjecanje padobranaca u skokovima na cilj, koji se trebao održati sutra, 30. srpnja. Novi termin održavanja bit će prilagođen kalendaru natjecanja Hrvatskog zrakoplovnog saveza, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.
Zbog kiše je odgođena i sinjska premijera dokumentarnog filma 'Hajdukov ratni trofej' koja se trebala održati večeras, u bašti hotela Alkar. Prema najavam, premijera će se održati početkom kolovoza. Odgođena je i 'Triljska pučka fešta' koja je bila najavljena za danas, a koja će se održati 17. kolovoza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radnici: Mirni prosvjed na dan Alke

Bivši radnici Dalmatinke d.d. u stečaju i Dalmatinke Nove d.d. u stečaju jutros su se okupili ispred tvornice u Sinju kako bi se dogovorili oko organizacije mirnoga prosvjeda.
 Iako je na skupu bilo samo 50-tak radnika, predsjednik Odbora vjerovnika Dalmatinke d.d. u stečaju Branko Matić kaže kako je dogovoreno da se počene s pripremom prosvjeda, koji će se održati na dan Alke, u nedjelju 7. srpnja. Okupljanje radnika planirano u 13,30 sati ispred tvornice, od kuda će se uputili na Trg dr. Franje Tuđmana gdje će se u 14 sati održati mirni prosvjed. Matić je kazao kako će skup biti prijavljen policiji te da očekuju dozvolu za njegovo održavanje. Cilj prosvjeda je upozoriti državni vrh, koji će toga dana biti u Sinju, na neriješenu sudbinu radnika Dalmatinke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Stefan Milenkovich nastupa večeras u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 21 sat. Ulaznice se mogu kupiti u predvorju Alkarskih dvora od 18:30 do 20:30. Cijena ulaznice iznosi 50 kn.

Prohodnost cesta

Zbog jake bure zabranjen je promet dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle ( I. skupina ).

Pojačan je promet na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora, a zastoj je na izlazu Vrgorac, vozače stoga molimo za strpljenje.
Vrlo je gust promet na autocestama A 2 Zagreb-Macelj i A 3 Bregana-Lipovac od graničnih prijelaza sa Slovenijom, kao i na Istarskom ipsilonu.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...