Četvrtak, 29.07.2010.

"Dani komina, pure i bronzina"

U organizaciji Udruge „Pokrenimo Tijaricu“ sutra, 30. srpnja, u Tijarici počinju 7. po redu "Dani komina, pure i bronzina". Svečano otvaranje manifestacije upriličit će se u 20,00 sati paljenjem vatre na kominu.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece i dalje provodi akciju razmjene udžbenika za osnovne i srednje škole. Akcija će se sutra, 30. srpnja, i u subotu, u vremenu od 08,00 do 11,00 sati održati u OŠ Marka Marulića.

Obavijest

Djelatnici "Likomed veterine" na području općine Hrvace i danas provode dezinsekciju muha. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 701-400.

Obavijest

Zbog izvlačenja teretnog vozila koje je prije nekoliko dana sletjelo na cesti D-1 u Otišiću, ista će biti zatvorena za sav promet danas, 30. srpnja, od 18,30 do 19,30 sati

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 30. srpnja, će bez isporuke električne energije, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati biti potrošači na području Karakašice, i to : Bikići, Zeljko i Tenžera.

Sport

U prijateljskoj pripremnoj utakmici jučer su u Glavicama nogometaši Junaka i Solina odigrali bez pobjednika i bez golova 0:0.

U okviru manifestacije "Dani Alke i velike Gospe", od nedjelje, 1. kolovoza održavat će se 17. turnir na male branke „Sinj 2010.“. Turnir se igra na košakraškom igralištu kod kina, sustavom 4 igrača u polju i 2 pričuve. Kotizacija po ekipi 300,00 kuna, a prijave se vrše na broj mobitela 098/932-6342. Izvlačenje parova biti će sutra, 30. srpnja, u 19,00 sati u prostorijama Udruge za mali nogomet

U akciji darivanja krvi u Tijarici prikupljeno 30 doza krvi

U sklopu manifestacije "Dani komina, pure i bronzina" 29. srpnja 2010. godine  održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Tijarici u organizacji Crvenog križa Sinj i udruge Pokrenimo Tijaricu. Prikupljen je rekordni broj doza ove dragocijene tekućine u Tijarici njih čak 30, a 12 darivatelja je odbijeno iz zdravstvenih razloga. Još bolji odaziv očekuje se na idućuj akciji koja će biti krajem godine. Također bitno je napomenuti da se na današnjoj akciji javilo 8 novih darivatelja krvi koji su po prvi put pristupili darivanju krvi.

"Sablje na tlu Hrvatske od VI. do XX. stoljeća“

Muzej Cetinske krajine ugostit će izložbu „Sablje na tlu Hrvatske od VI. do XX. stoljeća“ iz privatne zbirke Tomislava Aralice kolekcionara i vrsnog poznavatelja povijesnog oružja. Izložba je široj javnosti već predstavljena u više hrvatskih muzeja. Ovo izložbom Muzej Cetinske krajine se priključuje kulturnoj manifestaciji „Dani Alke i Velike Gospe“.
Autor stručne koncepcije i likovnog postava izložbe je Tomislav Aralica koji će predstaviti 80 sablji iz svoje privatne kolekcije i predočiti njihov razvoj kroz različita povijesna razdoblja.  Izložba se održava od 29. srpnja do 15. listopada, a otvorenje slijedi u 21 sat.

Predpremijera filma Jakova Sedlara "HAAG, EU ili Hrvatska tugo moja“

U organizaciji Udruge dragovoljaca veterana domovinskog rata RH Sinj u sinjskom gradskom kinu večeras će se u 20,30 sati održati predpremijera filma Jakova Sedlara „HAAG, EU ili Hrvatska tugo moja“. Povodom predpremijere oglasila se i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata – ogranak Sinj, koja poziva pučanstvo Cetinskog kraja da dođu u kino i odaju počast za 15 786 poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata, čija će imena biti objavljena u uvodu filma.

Ferata on-line

Od jučer, 28. srpnja, on-line je tjednik Ferata. U prvom broju tjednik donosi intervju sa predsjednikom stranke umirovljenika Sinj Borisom Nikolićem Malorom–Zelom, Feljton o životu i djelu Tihomila Rađe, temu tjedna pod nazivom "Bušte naših poteštata" ali i druge zanimljive naslove.
Za Feratu međuostalim pišu sinjski gradonačelnik Ivica Glavan  i novinar Toni Paštar.

Radnici DES-a započeli su štrajk glađu

Danas, 29. srpnja, u jutarnjim satima, radnici DES-a započeli su štrajk glađu zbog situacije koja se trenutno događa oko te ustanove koja zapošljava veliki broj osoba s invaliditetom. Štrajk je potaknut događajima i pokušajima smjene dosadašnjeg ravnatelja DES-a Ivana Grbića.

"Dani Alke i Velike Gospe 2010."

U organizaciji moto-kluba Streetrunners danas, 29. srpnja, počinje  jubilarni 10. po redu moto susreti u Sinju. Kroz tri dana motociklisti se održati moto igre, defile ulicama grada. U glazbenom dijelu programa nastupiti će sinjski bendovi, Rubikon iz Zagreba, Kavasaki trip, Atomsko sklonište i Soul fingersi.

Od 16 sati na košarkaškom igralištu počinje turnir u košarci kojeg  organizira škola košarke „Alkar“.

U muzeju Cetinske krajine u 21 sat izložba “Sablje na tlu Hrvatske od 6. do 20 st.“ autora Tomislava Aralice.

Kino danas

U gradskom kinu danas, 29. srpnja, u 20,30 sati je predpremijera filma Jakova Sedlara “HAAG, EU ili Hrvatska tugo moja”.

Kronika 92

Tijekom noći 27/28. srpnja 2010.g., u Vrlici, nepoznati je počinitelj nasilno ušao u prostor benzinske postaje odakle je otuđio veću količinu cigareta pričinivši vlasniku štetu veću od 20.000 kn. Policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja identiteta počinitelja.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac. Zbog gužve na graničnom prijelazu Kaštel na izlazu na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 16 km.

Tijekom dana zastoji su mogući u blizini turističkih središta na obali, na dionicama gdje su radovi, te u gradskim središtima u unutrašnjosti.

Zbog radova za sav promet bit će na pola sata zatvorena brza cesta Solin-Klis u 17 i 23 sata. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK