Utorak, 29.07.2008.

OBAVIJEST



Arambaša Ivo Vukasović sinoć je održao sastanak s alkarskim momcima nakon kojega je obavio prozivku momaka koji će sudjelovati u ovogodišnjoj alkarskoj povorci. Kompletna momačka četa danas će se pridružiti alkarima na provama na trkalištu.

OBAVIJEST

Grad Sinj jučer je stavio na javni uvid Prijedlog izmjena i dopuna provedbenih odredbi tekstualnog dijela Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Tijekom javnog uvida tekstualni dio GUP-a biti će izložen u prostorijama Grada Sinja u upravnom odjelu za razvoj grada, a moći će se pogledati radnim danom od 8 do 11 te od 12 i 30 do 14 sati

OBAVIJEST

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja isplaćivat će novčana sredstva za interventnu potporu zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u poljoprivredi i ribarstvu u 2008. godini.
Zahtjeve za potporu moći će podnijeti poljoprivredna gospodarstva, korisnici prava na eurodizel - dizelsko gorivo obojeno plavom bojom. Uz zahtjeve će se morati priložiti računi za gorivo od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, zbog čega ih je potrebno sačuvati.

NOVE 3 POSTAJE KRIžNOG PUTA NA SINJSKOM STAROM GRADU

Danas će se na sinjskom Starom gradu postaviti još tri postaje Križnoga puta i to 7. 9. i 13. Sedmu postaju doniralo je VAD, a izradio ju je akademski kipar Kažimir Hraste iz Splita; Grad Sinj donirao je 9. postaju, koja je posljednje djelo akademskog kipara Ante Starčevića.
13. postaju Križnoga puta napravio je akademski kipar Vuco i ona je dar anonimnog donatora.

OBAVIJEST

županijske ceste obavljaju radove postavljanja novog asfaltnog sloja na županijskoj cesti Trilj-Strmendolac, zbog čega će navedena cesta danas od 8,00 do 16,00 sati biti zatvorena za sav promet.
Mole se stanovnici Strmenodoca da za vrijeme radova koriste alternativni pravac obilazak ceste Klanac -Ugljane - čaporice - Trilj i obratno. Radovi se odvijaju u okviru redovnog održavanja cesta.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" u Galerije Galiotović sinoć je otvorena izložba fotodokumentacije i slikovne arhivske građe iz povijesti Sinjske alke, pod nazovom "Nepresušno vrilo". Organizatori su Viteško alkarsko društvo, Foto - video udruga Sinj i Gradsko poglavarstvo grada Sinja.

SPORT

Pripreme košarkaša Alkara za novu sezonu počet će 11. kolovoza, a kako smo saznali bez dosadašnjeg direktora kluba. Naime, dosadašnji direktor Dragan Podrug jučer je dao ostavku na tu dužnost.

Sinoć su sa pripremama krenuli i nogometaši Glavica, nakon što je održana izborna skupština. Glavičani će pripremne nastupe imati ovog vikenda, i to na Klisu, gdje će sudjelovati na memorijalnom nogometnom turniru Zdravko Uvodić