Subota, 29.07.2006.

PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKU


Polako se približavaju završne pripreme u Viteškom alkarskom društvu za ovogodišnja 291. Alkarska nadmetanja. Na alkarskom trkalištu pred velikim brojem posjetitelja alkari održavaju prove, a od ponedjeljka u službenom dijelu sudjelovat će alkari-kopljanici koje će odrediti vojvoda Ivan čikara. Za ovu nedjelju predviđeno je svečano i službeno fotografiranje cjelokupne povorke i dužnosnika VAD-a u Svetištu čudotvorne Gospe Sinjske. U tijeku su posljednje aktivnosti na organizacijskom, protokolarnom i marketiškom dijelu.

HODOčAšćE U MARIJU BISTRICU

UHBDDR 5 .kolovoza organizira dvodnevno hodočašće u Mariju Bistricu. U sklopu hodočašća koje će biti 5. i 6. kolovoza posjetiti će i dvorac Trakošćan te Krapinske toplice. Zainteresirani se mogu svakodnevno javiti u prostorije udruge u Splitu ili na telefon 322-311 u vremenu od 8 do 11 sati

"BRNAšKI DERNEK"

Jučer je počeo tradicionalni 25. Brnaški dernek koji će trajati do sutra 30. srpnja gdje se u tri dana održava smotra junaštva i folklora. Današnja događanja počinju od 17 sati revijom bikova, od 18 i 30 je natjecanje za čoju. Program se nastavlja nastupima guslara i diplara uz tradicionalne igre, a u večernjim satima organiziran je izbor za miss Cetinske Krajine u narodnoj nošnji, a goste na Meljači će zabavljati Ivo Amulić.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

U Tijarici se nastavlja zabavno gastronomska manifestacija "Dani komina, pure i bronzina" koja je počela jučer zanimljivim kulturno-umjetničkim programom. Danas je degustatorski dan kada će se pripremati tradicionalna jela.

"VRLIčKO LJETO"

"Ero s onoga svijeta" triumfalno se vraća na Vrličku česmu. Naime u sklopu Vrličkoga ljeta večeras u 21 sat biti će izvedena ta komična opera po libretu Milana Begovića. Solisti opere su Damir Fatović, Ivica čikeš, Božena Svalina, Matija Bubić sa zborom, orkestrom i baletom HNK iz Splita.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."


Iz sinjskog kulturnog ljeta izdvajamo "Parti Iron ring Dj" koji se održa u Miošićevoj ulici s početkom u 22 sata.
Danas u okviru obilježavanja manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" na zračnom pristaništu u Sinju održava se tradicionalni padobranski Alkarski kup u organizaciji Aerokluba Sinj.

SPORT

Danas u Glavicama završava veliki nogometni turnir za mlađe uzraste gdje nastupa 29 ekipa iz Hrvatske i Austrije. Na rasporedu je natjecanje za 91 godište, a poslijepodne su predviđeni finalni nastupi za sva tri uzrasta.
Na gradskom stadionu pretposljednji je dan veliko zabavno športske škole koja se organizira pod okriljem UEFA-e gdje sudjeluje 200 djevojčica i dječaka s područja Cetinskoga kraja.
Još traju prijave za 11. Malonogometni turnir Sinj 2006. u organizaciji Udruge za mali nogomet Grada Sinja. Prijave se mogu izvršiti do ponedjeljka u 19 sati kada je i izvlačenje parova, a turnir počinje u srijedu u 19 sati na starom kšarkaškom igralištu. Kontakt telefoni 822-522, 823-111 ili 098/740-036
Jučer je održana konferencija za novinstvo Organizacijskog odbora humanitarne nogometne utakmice koja će se odigrati 3. kolovoza na Gradskom stadionu u kojem će se sastati humanitarne zvijezde Zagreba i Veterani nogometnih klubova Junaka i Hajduka. Cjelokupan prihod od ulaznica namjenjen je djeci i mladeži oboljelih od malignih bolesti te podružnici sinjskog centra Juraj Bonaći.

VRIJEME

I danas će biti pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka kretati će se između 34 i 37 stupnjeva.