Petak, 29.07.2005.

DANAS POčINJE 24. BRNAšKI DERNEK

Danas na predjelu Meljača u Brnazama počinje 24. Brnaški dernek, smotra junaštva, športa i folklora kojemu je pokrovitelj Grad Sinj uz potporu županije, a organizator Mjesni odbor i športsko društvo.

Dodajmo ovome da su za prva tri mjesta u svim disciplinama osigurane medalje i druge vrijedne nagrade, održat će se i prigodna lutrija, a sve će biti upotpunjeno bogatom ponudom domaćih specijaliteta.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

"Dani komina, pure i bronzina, kulturno-gastronoska manifestacija" na Tijarici svoje službeno otvorenje također ima danas u 18 sati . Ovu veliku tijaričku feštu otvorit će gradonačelnik Grada Trilja Jozo Sarač uz nastup triljskih mažoretkinja. Sam naziv manifestacije vezan je za tradiciju spomenutog kraja kada je pura bila glavno jelo koje se spremalo na mnogo načina, što danas u sebi nosi posebnu simboliku. Stoga i predsjednik Udruge Pokrenimo Tijaricu Ivan Bota naglašava da je početak ove fešte upravo paljenje vatre na kominu.

KONCERT GRADSKE GLAZBE SINJ

U okviru "Dana Alke i Velike Gospe" večeras se građanima predstavlja Gradska glazba Sinj i to na Trgu Kralja Tomislava s početkom u 21 sat. Sinjski glazbari za ovaj koncert su se intezivno pripremali.

Gradska glazba aktivno i intezivno sudjeluje u raznim manifestacijama u "Danima Alke i Velike Gospe". Ljeto im je odveć radno jer se marljivo pripremaju za natjecanje u Mađarskoj, već nakon Velike Gospe.

UTRKA KONOBARA

Sutra se u Sinju održava utrka konobara. Startno mjesto je kod Splitske banke, a cilj na Trgu Kralja Tomislava. Riječ je prvoj utrci koju organizira Turistička zajednica Grada Sinja, a konobari koje zauzmu prva tri mjesta izravno sudjeluju na poznatoj utrci konobara u Imotskom .

MEđUNARODNI KADETSKI TURNIR U GLAVICAMA

Na nogometnom igralištu u Glavicama održava se Međunarodni kadetski turnir u kojem sudjeluje 24 ekipe iz Dalmacije te gosti iz Austrije.

MEMORIJALNI TURNIR U ARžANU

Večeras u Aržanu počinje 8. po redu Malonogometni memorijalni turnir Josip Jović koji se održava u spomen na hrvatskog redarstvenika, prvu žrtvu Domovinskog rata. Turnir organizira tamošnja sportska Udruga, a pokrovitelj je Ministarstvo unutranjih poslova.

Turnir počinje u 18,45 polaganjem vijenca na spomen ploču vječnog počivališta hrvatskog viteza, a prva utakmica već je od 19 sati.

VRIJEME

Očekuje nas sunčano, vruće i sparno. Meteorolozi upravo u Dalmatinskom zaleđu predviđaju najviše temperture zraka čak i do 38 Celzijevih stupnjeva.