Ponedjeljak, 29.06.2015.

Adriatic i Split slavili na Memorijalu “Triljski branitelji 2015.”Slavljem Adriatica i Splita zaključen je 8. Memorijalni turnir “Triljski branitelji” 2015. koji se igrao u Čaporicama od četvrtka do nedjelje…
Turnir se igrao u dvije dobne kategorije, 2004/05 i 2006/07, a ukupno je nastupilo 25 momčadi koje su igrale podijeljene u četiri skupine po sistemu svatko sa svakim, nakon čega se kup sustavom došlo do same završnice.
U konačnici, najviše umijeća pokazali su Split, koji je u kategoriji 06/07 slavio protiv Hajduka, te Adriatic koji u godištu 04/05 svladao svoju drugu momčad.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radno ljeto za sinjske kazalištarce

Članovi sinjskog pučkog kazališta ovoga vikenda gostovali su u Slimenu s predstavom ‘Izbori za lokalnog šerifa’ Jasena Brajlovića, koju su izveli na manifestaciji ‘Ivanjske večeri’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ‘I mi smo trista’

Sutra u 19 sati u Alkarskim dvorima bit će otvorena izložba u sklopu projekta Viteškog alkarskog društva Sinj ‘I mi smo trista’.
Riječ je o kulturno-edukacijskom projektu kojeg je VAD u suradnji s vrtićima, osnovnim i srednjim školama iz Sinja provodilo od studenoga prošle godine, s ciljem da se i najmlađe naraštaje uključi u obilježavanje 300. Alke.
Na izložbi će biti izloženi radovi, od skulptura, reljefa, maketa do likovnih, foto i literarnih radova, a posjetitelje očekuje i nekoliko iznenađenja.
Izložba je interaktivnog karaktera, kao i cjelokupan projekt. Djeca, kao glavni nositelji projekta, odabrat će radove koje žele ‘svojoj djeci’ ostaviti u vremenskoj kapsuli.
VAD poziva sve zainteresirane da u što većem broju posjete izložbu, jer – svi smo mi trista.
IZVOR: WWW.FERATA.HR