Petak, 29.06.2012.

Nastavak 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja

Nastavak, prekinute, 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Sinja 04. srpnja 2011. godine u 16,30 sati.

Izvanredna skupština VAD-a

Sutra u 10 sati u Alkarskim dvorima održat će se izvanredna Skupština Viteškog alkarskog društva Sinj.
Na Skupštini se planira donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Viteškog alkarskog društva Sinj, odluke o osnivanju Muzeja Sinjske alke i Pravilnika o dopuni Pravilnika o radu Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva Sinj.
Naime, postojećim Statutom nije predviđeno da se Viteško alkarsko društvo Sinj bavi muzejskom djelatnošću. Stoga je u proceduri osnivanja Muzeja Sinjske alke Ministarstvo kulture tražilo izmjene i dopune Statuta kojima se predviđa da se kao djelatnost Viteškoga alkarskog društva uvrsti i muzejska djelatnost.
Na temelju takve sugestije slijede izmjene Statuta glede proširenja djelatnosti, potom nadležnosti Upravnoga odbora Viteškoga alkarskog društva te donošenje Odluke o osnivanju Muzeja Sinjske alke kao i izmjene Pravilnika o radu Upravnoga odbora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

"Kud plovi ovaj brod“

Poštovane sugrađanke i sugrađani, nevjerojatna je lakoća kojom se u posljednje vrijeme na političkoj sceni daju izjave i donose odluke u rješavanju najvažnijih gospodarskih i drugih društvenih problema, a da se prethodno ne pokušaju sagledati posljedice koje takve odluke impliciraju.
Prateći vijećnička pitanja i odgovore sa prekinute 27. sjednice Gradskog vijeća uočili smo kako je zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš izjavila da poduzeće Gospodarska Zona Kukuzovac nema svrhu ni razlog zbog kojeg bi trebalo postojati, te da isto treba što prije ugasiti. ...

Županijska izložba stoke 'Sinj 2012.'

Sutra će se s početkom u 10 sati na sinjskom hipodromu održati 7. županijska izložba stoke 'Sinj 2012'.
U govedarskom dijelu izložbe bit će predstavljene kolekcije smeđe i holstein pasmine krava, te pasmine buša. U ovčarsko - kozarskom dijelu izložbe predstavit će se kolekcija ovaca dalmatinske pramenke i kolekcija koza pasmine Hrvatska šarena koza. Zanimljivost je i to što će se na ovoj izložbi po prvi puta izložiti i jato autohtone kokoši 'hrvatice'.
Prema riječima dipl. ing Petra Šabića, predstojnika područnog ureda Hrvatske poljoprivredne agencije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na ovoj izložbi očekuje se u svim kategorijama 30-tak izlagača s područja županije, a najviše iz Cetinskog kraja.
Organizatori izložbe su Grad Sinj, Hrvatska poljoprivredna agencija i Udruga proizvođača mlijeka Dalmacije, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Splitsko-damatinska županija.
Pored izložbe stoke, posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih napjeva i plesova, prezentaciji starih običaja i zanata te u bogatoj ponudi domaćih specijaliteta koju će prezentirati Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja.
Također, stočarima će na dispoziciji biti i potrebiti edukativni materijali za daljnje usavršavanje i nastavak bavljenja stočarstvom. Očekuje se kako će ovu manifestaciju otvoriti pomoćnik ministra poljoprivrede mr. sc. Luka Čuljak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Woddy Allen u Galeriji Sikirica

U okviru programa Filmska tribina-Vizualna kultura za građane voditelja Rina Efendića u petak 29. lipnja s početkom u 20 sati biti će prikazan film redatelja Woddy Allena Hollywoodski svršetak. Projekcija je u potkrovlju galerije Sikirica. Za one koji prvi puta dolaze dva kata liftom i još jedan stepenicama.
IZVOR: WWW.FERARA.HR

'Da se ne zaboravi'



Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine jučer je ugostila 45 roditelja poginulih branitelja Karlovačke županije, koji su u sklopu programa 'Da se ne zaboravi' posjetili Udbinu, Knin i Sinj.Roditelji su zapalili svijeće na Spomen obilježju poginulih HB-a, posjetili su Spomen sobu i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. Poslijepodne su proveli u druženju i razgledavanju znamenitosti Grada Sinja.
Ispred Grada Sinja roditelje je pozdravio Igor Vidalina, v.d. predstojnik Ureda Grada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas i u nedjelju prikazuje se američka drama 'Nasljednici'. Film se prikazuje u 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR