Srijeda, 29.06.2011.

Jelena Bilić, dipl.oec. iz Sinja je nova direktorica Turističke zajednice Grada Sinja

Turističko vijeće TZ Grada Sinja na svojoj sjednici održanoj dana 29. lipnja 2011. godine obavilo je usmeni razgovor sa tri kandidata koja su ušla u uži krug izbora za direktora Turističke zajednice Grada Sinja nakon čega je Turističko vijeće većinom glasova donijelo odluku da se na mjesto direktora Turističke zajednice Grada Sinja imenuje Jelena Bilić, dipl.oec., iz Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ

Obavijest

Grad Sinj svake godine izdvaja značajna financijska sredstva u Fond za razvitak poljoprivrede i agroturizma, iz kojeg Splitsko-dalmatinska županija svake godine po vrlo povoljnim uvjetima  kreditira poljoprivrednu proizvodnja na području cijele Županije.
Tako je Splitsko-dalmatinska županija za 2011. g. raspisala Natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Natječaj je objavljen 21.lipnja 2011.g., a otvoren je do 21.srpnja 2011.g.
Natjecati se mogu   fizičke i pravne osobe, vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.
Potpuni tekst Natječaja može se preuzeti na službenoj internet stranici Splitsko-dalmatinske županije,  www.dalmacija.hr .
IZVOR: GRAD SINJ

Koncert Zagrebačkih solista u Crkvi Gospe Sinjske

U sklopu Glazbenog programa manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe-2011» u nedjelju o3. srpnja 2011. godine sa početkom u 20:00 sati u Crkvi Gospe Sinjske svjetski poznati i priznati ansambl Zagrebački solisti održat će cjelovečernji koncert.
Na programu će biti glazbena djela nekih od najvećih majstora glazbene umjetnosti, poput Mozarta, Šostakoviča, Puccinia i drugih  poznatih autora iz svijeta klasične glazbe.
Ovaj vrhunski glazbeni događaj organiziraju zajedno Grad Sinj i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva Kulture Republike Hrvatske.

Posprejana fasada OŠ M. Marulića



Udruga Srma i učenice OŠ Marka Marulića jučer su proveli volontersku aktivnost pod nazivom 'Marul u spreju'. Cilj aktivnosti je bio upoznavanje učenika i roditelja s likom i djelom Marka Marulića Splićanina, velikog hrvatskog književnika, po kome je škola dobila ime.
Aktivnost su osmislili učenici pri školskom volonterskom klubu predvođeni psihologinjom Slavenkom Maršić, a sastoji se od dvije faze. U prvoj fazi su na fasadi ispred ulaza oslikani početni stihovi Marulićeve 'Judite', a na jesen će se na nasuprotnom zidu naslikati splitski kip Marka Marulića. Sudionice su posebno uživale u ovom 'grafitiranju', jer se zid oslikao raznobojnim sprejevima. Potrebne materijale osigurala je OŠ Marka Marulića.
U aktivnosti je sudjelovalo 8 učenica, psihologinja Maršić i tročlani projektni tim Udruge Srma. Aktivnost je dio šireg projekta 'Volontiranje u Cetinskoj krajini' kojega Udruga Srma realizira uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ovim projektom Srma obilježava 2011. godinu – Europsku godinu volontiranja, čime nastavlja dugogodišnji rad na razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječji festival u Košutama

U okviru manifestacije 'Dani Košuta 2011.', koja je organizirana povodom blagdana Presvetog Srca Isusova, večeras će se u Košutama održati dječji festival 'Mikrofon je vaš'.
 Na festivalu će nastupiti 20-ero djece, koje su za nastup pripremale Josipa Prcela i Marinka Dukić. Nakon što otpjevaju svoje pjesme, djeca će zajedno izvesti himnu Košuta Zvonite zvona, a sve sudionike festivala očekuju prigodni pokloni.
Festival će se održati iza Područne škole u Košutama s početkom u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Idući vikend od 1. do 3. srpnja u Njemačkoj (Munchen) održati će se međunarodno prvenstvo Njemačke u "Tang Soo Do"- karate vještinama i disciplinama.
Ova tradicionalna godišnja priredba u organizaciji svjetske međunarodne karate organizacije (WTSDA) nezaobilazna je u kalendaru natjecanja i našeg kluba Tang Soo Do - Sinj, sa koje se naši borci redovito vraćaju sa brojnim visokim odličjima.
U sklopu natjecanja održati će se i polaganje pred međunarodnim sudačkim povjerenstvom za plave i crne pojase.
Kao prvi borac iz naše Tang Soo Do škole za crni pojas će polagati Josip Knez.
Na natjecanje pod budnim i vještim okom naš trener i majstor Ljubo Knez (crni pojas 3. dan) vodi izabranu ekipu u sastavu:
- Josip Knez
- Zrinka Poljak
- Marija Buljan
- Nikola Kerekeš
- Mislav Mastelić
- Silvio Grčić
- Lidija Varenina

Prohodnost cesta

Dionica državne ceste D1 Knin –Gračac, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...