Utorak, 29.06.2010.

Održamo predstavljanje gospodarskih projekata i mogućnosti ulaganja u Cetinsku krajinu

Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Gradovi Sinj i Trilj, poduzeća  Gospodarska zona Kukuzovac  i Gospodarska zona Čaporice sa klubom  Sinjana u Zagrebu  organizirali su predstavljanje gospodarskih projekata i mogućnosti ulaganja u Cetinsku krajinu.  Dr. Danja Ramljak, predsjednica kluba Sinjana u Zagrebu, rekla je kako je prezentaciji nazočilo 40-ak predstavnika veleposlanstava i velikih tvrtki, no kako se na tome mora raditi permanentno.
Dr. Ramljak ističe kako sinjska zona Kukuzovac  i triljska Čaporice nisu konkurencija jedna drugoj.

Sport

3. memorijal „Triljski branitelji“


Slavlje malih Vranjičana i Dugoračana
Dječaci nogometnih klubova Orkan iz Dugog Rata i Omladinca iz Vranjica su postali pobjednici 3. memorijalnog turnira „Triljski branitelji 2010.“, koji se proteklog vikenda odigrao na ŠRC Zdenko Pavela Cato u Čaporicama. U kategoriji mlađih početnika (2001./2002. godište) dječaci  Orkana su u finalu savladali Glavice sa 6:1, dok je  treće mjesto zauzeo GOŠK iz Gomilice, a četvrto Dalmatinac iz Splita. Najbolji igrač ali i strijelac (7 golova) turnira u ovoj je kategoriji  Marin Laušić iz Orkana, dok je njegov suigrač Duje Balić najbolji golman turnira. U kategoriji početnika (1999./2000. godište) slavili su dječaci Omladinca koji su u finalu sa 3:0 pobijedili domaće Čaporice. Treće je mjesto pripalo Solinu a četvrto Glavicama.Najbolji igrač ali i strijelac ( 7 golova ) turnira u ovoj je kategoriji Tonio Teklić , koji je bio i jedini strijelac u finalnoj utakmici. Najbolji golman je bio Frano Ivišić iz Čaporica. Na turniru su nastupile 23 ekipe iz 15 dalmatinskih klubova, čime smo vidjeli 345 mlada igrača. Završnicu turnira je pratilo oko 1000 gledatelja.S ve utakmice su sudili Zdenko Pešo, Mario Pavela, Milan Šušnjara i Miro Čalo. Nagrade su uručili predstavnici grada Trilja sa gradonačelnikom Ivanom Šipićem, ispred Splitsko-dalmatinske županij Damir Gabrić, predstavnici HVIDR-e Trilj, Županijskog  nogometnog saveza, članovi OO turnira, sponzori te Petar Norac Kevo ispred Sportskih novosti kao medijskog pokrovitelja turnira.  Prigodne nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana na turniru je darivala i Zaklada kap za Slap, koja je željela sve učesnike turnira  upoznati  sa  problemima teških invalidnih osoba koji žive među nama. Pred početak turnira članovi Organizacijskog odbora turnira su položili vijence i upalili svijeća  na centralni križ kod crkve Svetog Mihovila u gradu Trilj, u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata iz grada Trilja.  Organizator ovog turnira NK Čaporice se pokazo kao odličan domaćin koji je pokazao odličnu  organizaciju, na čemu su se složili svi akteri na turniru.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske novosti


18.međunarodna planinska utrka „Ivančica 2010.“

Slavio Habuš i Begovic-Geceg
Maratonac Hrvoje Habuš član AK Sinj je postao pobjednik 18. Međunarodne planinske utrke „Ivančica 2010.“, koja se trči u spomen na Milana Cahuna. Habuš je stazu dugu 13 kilometara pretrčao za 1:06:12. Drugi je na cilj stigao Željko Lukina iz AK Rudolf Perešin, a treći Josip Jakop iz TK Ivančica iz Ivanca. Kod žena je slavila Sanja Begović Geceg iz AK Veteran sa vremenom 1:18:35. Druga je bila Iris Rožmanić iz TK Marathon 95 iz Varaždina, a treća Nada Ozimec iz AK Ka-Tim iz Karlovca. Na utrci je nastupilo 50 trkača. Organizator ove utrke je bio TK Ivančica iz Ivanca. Važno je naglasiti da se ova utrka boduje za ovogodišnji New Balance planinski kup 2010., kojemu je medijski  pokrovitelj Sportske novosti.
Piše:Petar Norac Kevo Sportske Novosti

Još danas do 16 sati se vrše upisi učenika u prve razrede srednjih škola

Još danas, 29. lipnja,  do 16 sati  se vrše upisi učenika u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2010./2011. Objava rezultata bit će sutra, 30. lipnja, najkasnije do 14 sati. Upisi će se obavljati i u četvrtak, od 8 do 16 sati. U četiri sinjske srednje škole predviđeno je oko 530 upisnih mjesta

Na 1. regionalnom prvenstvu Dalmacije mlade članice sinjskih mažoretkinja postigle veliki uspjeh

Na 1. regionalnom prvenstvu Dalmacije mlade članice sinjskih  mažoretkinja postigle veliki uspjeh. Od tri moguće medalje,  tri su i osvojile,  i to dvije zlatne i jednu srebrnu.
Zlatne medalje su osvojile u kategoriji Tradicionalni mažoret ples od 8-10 godina i od 10-12 godina, a srebrne su bile u kategoriji Exibition Corp od 10-12 godina.
Domaćice prvenstva triljske mažoretkinje su osvojile brončanu medalju u kategoriji Tradicionalni mažoret ples od 8-10 godina.

Humanitarni turnir u briškuli “Dabar 2010.”



U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata i Branitelja Dabra, Vučipolja, Zasioka i Gradine, dana 25. lipnja 2010. godine, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru održan je Humanitarni turnir u briškuli “Dabar 2010.”. Najbolja ekipa je iz Dabra, Lučane su osvojile drugo mjesto, a treće mjesto je pripalo ekipi Junačko pleme Krajnovići.
Sav prihod od turnira namijenjen je obitelji preminulog branitelja Ivana Liovića, a akcija pomoći se nastavlja i dalje.

Hrvatska turistička zajednica nagradila dječji vrtić Bili cvitak odnosno područno odjeljenje Potočnica iz Glavica

Hrvatska turistička zajednica u svojoj akciji VOLIM HRVATSKU za postignute rezultate nagradila je dječji vrtić Bili cvitak odnosno područno odjeljenje Potočnica iz Glavica. Polaznici vrtića dobitnici su jedne od prve tri nagrade u kategoriji likovnih radova. Nagrade će biti dodijeljene danas, 29. lipnja, na prigodnoj svečanosti u Krapini. Vrtić će dobiti novčanu nagradu, mentor priznanje, a autor rada priznanje i prigodni poklon.

Obavijest

Podjela svjedodžbi za 5.,6. i 7. razrede OŠ „Marka Marulića“ biti će u ponedjeljak , a ne kako je najavljeno u četvrtak. Smjena A u 9 sati, a smjena B u 9,30 sati.

Obavijest

"Likomed veterina" danas, 29. lipnja, će na području grada Sinja započeti s drugom larvicidnom dezinsekcijom komaraca i prvom deratizacijom. Akcija će se provoditi kroz jutro i večer. Sve informacije mogu se dobiti na broj Likomed veterine 701 – 400.

Gradonačelnik Ivan Šipić potvrdio je kako će “Likomed Veterina”  do kraja tjedna  potpisati ugovor o obavljanju poslova zbrinjavanja životinjskih lešina i nusproizvoda životinjskog porjekla s javnih površina Grada Trilja, te izgubljenih i napuštenih životinja.

Obavijest

Zbog radova na podusjeku tunela Mačkovac Brza cesta Solin Klis danas, 29. lipnja, će biti zatvorena za sav promet i to: od 09,00 – 9,30; 13,00 – 13,30; te od 21 sati do 21,30. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Kronika 92

Jučer je provedeno kriminalističko  istraživanje nad dvojicom 21-godišnjaka iz Dugopolja. Osnovano se sumnja da su dana 26.06.2010.g. u mjestu Klis, provalili u skladište firme odakle su otuđili više alu-okvira za vrata i nekoliko alu-profila raznih dužina. Dio otuđenog alu materijala su prodali na otpadu sekundrnih sirovina. Također se osnovano sumnja da je jedan od njih sa dvojicom maloljetnika dana 22.05.2010.g. u mjestu Dugopolje počinio krađu sirovina sa otvorenog skladišnog prostora firme. Protiv navedenih slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD