Ponedjeljak, 29.06.2009.

OBAVIJEST

U Gradskoj knjižnici u Solinu sutra, 30. lipnja, u 19,30 sati bit će predstavljen drugi CD nosač zvuka "NAšA POSLA" autorice Babe Mande de Bulo. Uz prigodni glazbeni program KUD Kamešnica i klape KUD Cambi. Baba Manda će izvesti nekoliko ulomaka sa svog humorističkog albuma.

OBAVIJEST

Dana 30. lipnja 2009.godine (sutra) u dvorani Bogoslovije, Zrinsko Frankopanska 19, u Splitu s početkom u 19.30 bit će predstavljanje knjige Hrvatsko pravaštvo na prijelazu tisučljeća. Knjigu će predstaviti: Luka Podrug, Josip Miljak, autor Goran Rohaček, te u ime organizatora časničkog zbora grada Splita Zoran Buzdovačić. kontakt 091-500-9415 Goran Rohaček.

OBAVIJEST

Hrvatski časnički zbor grada Splita priređuje predstavljanje nove knjige domoljubnih pjesama RATNIK I PJESNIK Ante Nadomora Tadića šutre. Knjigu s popratnim CD-om s uglazbgljenim pjesmama i recitacijama Ante Nadomira Tadića šutre objavio je Klub branitelja INA-e Zagreb. O knjizi će govoriti Mladen Vuković, Mladen Vidović, Petar škorić i autor, a program počinje sutra, 30. lipnja, u 19 sati u dvorani tvrđave Gripe u Splitu. kontakt 091-903-7276 Ante Nadomir Tadić šutra

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 30. lipnja, u vremenu od 10 do 12 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Grada Vrlike,općina Kijevo i Civljane.

OBAVIJEST

Osobe koje nisu bile na subotnjoj audiciji a žele biti članovi Mješovitog pjevačkog zbora Grada Sinja mogu doći na audiciju u sutra, 30. lipnja, u 19,00 sati u Galeriju Galiotović

OBAVIJEST

Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja kazala nam je kako će se sutra, 30. lipnja, u 09,00 sati ispred tvornice održati skup radnika kako bi se dogovorili o organiziranom odlasku na ročište.

NASTUP SINJSKIH MAžORETKINJA

Večeras na blagdan grada Supetra i proslave zaštitnika Sv. Petra na supetarskoj rivi s početkom u 21 sat nastupit će, s nekoliko točaka, između velikog broja izvođača i Sinjske mažoretkinje.

POčELI UPISI U SREDNJE šKOLE

Jutros su počeli upisi učenika u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2009./2010. Prijave će se primati danas i sutra od 8 do 16 sati. Objava rezultata bit će u srijedu, najkasnije do 14 sati. Upisi će se obavljati u četvrtak, od 8 do 16 sati.

četiri sinjske škole učenicima nude ukupno 532 upisna mjesta.
Franjevačka klasična gimnazija upisuje 56 učenika u jezičnu i klasičnu gimnaziju. Gimnazija Dinka šimunovića, u kojoj će iduće godine biti dva odjeljenja opće i jedno jezične gimnazije, prima 84 učenika.

U Srednju strukovnu školu može se upisati 196 učenika u 7 razrednih odjela, za zvanja: ekonomist, komercijalist, turističko - hotelijerski komercijalist, prodavač, kuhar, konobar, kozmetičar, pediker i frizer.

Tehnička industrijska škola prima 196 učenika u 7 odjela, za zvanja: računalni tehničar za strojerstvo, elektrotehničar, tokar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, autolimar, bravar, automehaničar, elektroinstalater, autoelektričar, elektromehaničar, stolar i vozač motornog vozila.

ZAHTJEV SINDIKATA VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPRIJEVOZA SINJA ZA SASTANAK SA UPRAVOM TVRTKE

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza danas je Upravi poduzeća uputio još jedan zahtjev za održavanjem sastanka u svezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa. U gotovo 3 mjeseca Sindikat je Upravi uputio ukupno 11 zahtjeva. Uprava se niti jednom nije očitovala iako je primila zahtjeve. U novom zahtjevu Sindikat Upravi predlaže da se sastanak održi do 4. srpnja.
Direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan u telefonskom nam je razgovoru kazao kako ima izgleda da se traženi sastanak održi i to možda već ovoga tjedna. Podsjećamo, Uprava je i prije najavljivala kako će se sastanak održati, no nikada nisu rekli kada bi to moglo biti.

BLAGDAN SV. PETRA I PAVLA

Danas, 29. lipnja, blagdan je svetih Petra i Pavla. U Cetinskom dekanatu Sveti Petar slavi se na Gardunu i Kamenskom. Svetu misu s procesijom u 10 sati na Gardunu predvodio je župnik župe Vojnić don Ante Antunović. Svečano misno slavlje na Kamenskom počelo je u 11 sati, a predvodi ga župnik župe Tijarica Kamensko don Mate Lekić.

KINO DANAS

U sinjskom kinu samo večeras možete pogledati komediju "Zack i Miri snimaju pornić". Film prati dvoje luzera, tipa i djevojku, koji prvo dangube, a zatim, kako to i naslov lijepo kaže,odluče snimiti pornić. Početak je u 20,30 sati.

SPORT

Prvo mjesto na ženskom natjecanju u lovu na šarana na ribolovnom području Plana u Košutama osvojila je sedmogodišnja Monika Križanac iz Sinja. Ona je ulovila tri šarana ukupne težine 8,25kg. Drugo i treće mjesto osvojile su njene vršnjakinje Antonia župa iz Trilja s ulovljenih 8 kg ribe i Jelena Vuko-Tokić iz Sinja sa 7 kg. U lovu na šarana sudjelovalo je 30-ak natjecateljica u organizaciji ribolovnih društava Cetina iz Sinja i Pastrva iz Trilja.

Ragbi klub "Sinj" pobjednik je turnira koji je u subotu održan u Vitezu u BiH. I sa seniorskom i s kadetskom ekipom Sinj je osvojio prvo mjesto. Na turniru su nastupili i ragbijaši Zadara, Viteza i Tomislava. U seniorskoj kategoriji SINJ je pobijedio VITEZ 26:0, a Zadar 28:0. U kategotiji KADETI U15 Sinjani su pobijedili VITEZ 17:5, a TOMISLAV 5:0.

Zagipsalo sinjsku ciglanu

Sindikati optužuju ministarstva gospodarstva i zaštite okoliša Da su svojim odlukama oštetila ciglanu i pomogla tvrtki draga-sadra d.o.o.

čelništvo Hrvatske udruge sindikata optužilo je Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zaštite okoliša za donošenje nezakonitih odluka na štetu sinjske tvrtke Ciglana d.d. koja je zbog toga od 2001.g. izložena onemogućavanju bavljenja eksploatacijom gipsa kao svojom temeljnom djelatnošću. Time se, ustvrdili su predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i njegovi suradnici, nezakonito pogoduje nelojalnoj konkurenciji.

Na zahtjev fiktivnog trgovačkog društva Draga-Sadra d.o.o. prije iz Zagreba, sada iz Sinja, a koje nema nijednog zaposlenog niti prometa na računu, Ministarstvo gospodarstva je 2003.g. oduzelo Ciglani eksploatacijsko polje gipsa Stipanovića greben koje joj je pravomoćno odobreno, te je Dragi-Sadri odobrilo prošireno eksploatacijsko polje gipsa Stipanovića greben-zapad, unatoč činjenici što je praksa Ministarstva gospodarstva da ne oduzima niti mijenja granice pravomoćno odobrenih eksploatacijskih polja, u prilog čemu govore i presude Upravnog suda Republike Hrvatske - tvrde sindikalisti.OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA