Petak, 29.06.2007.

Prosvjed Dalmatinke i Autoprijevoza29. lipnja - Radnici Dalmatinke Nove i Autoprijevoza prosvjedovali su u Sinju. Iz Dalmatinke zahtijevaju isplatu zaostalih plaća. Radnici sinjskog Autoprijevoza pak su prozvali partnera tvrtku Promet Makarska tvrdeći da im je stvorila dug od 40 milijuna kuna. Također tvrde da tvrtka nije poštovala ugovorne obveze iz dokumenta programa o konsolidaciji i restrukturiranju poduzeća.

Na prosvjedu su upućene kritike i Vladi te sinjskoj gradskoj vlasti, a prozvano je i pravosuđe jer je, kako kažu radnici, Visoki trgovački sud najprije proglasio stečaj u Autoprijevozu, a zatim ga je prije nekoliko dana obustavio.

Radnicima su se obratili predstavnici sindikalnih podružnica u tim tvrtkama, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever i gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević koji je negirao odgovornost sadašnje gradske vlasti za stanje u tim poduzećima, istaknuvši kako su to problemi naslijeđeni od bivše HDZ-ove vlasti.

Tomašević je dao potporu radnicima u njihovim zahtjevima.

IZVOR: HRT web vijesti

DEBLOKADA RAčUNA "DALMATINKE NOVE"

Prije dva sata potpisan je ugovor između vlasnika «Dalmatinke Nove» i Porezne uprave o deblokadi računa- izvijestio je predsjednik gospodarsko socijalnog vijeća Jozo Marić koji kaže kako se potpisivanjem ugovora o deblokadi otvara put ka isplati dospjelih, a neisplaćenih plaća radnicima Dalmatinke Nove. Predsjednik GSV-a nije krio nezadovoljstvo prema prijedlogu radnika o pokretanju stečajnog postupka.

OBAVIJEST

Nakon što je prekjučerašnje nevrijeme koje je zahvatilo sinjski kraj napravilo ogromne štete na poljoprivrednim kulturama, povjerenstvo za proglašenje elementarne nepogode nakon obilaska terena pozvala je župana Splitsko-dalmatinskog Antu Sanadera da posjeti Cetinski kraj kako bi županija financijskim sredstvima pripomogla u nadoknadi štete poljoprivrednicima. Inače, poljoprivrednici na čijim su kulturama, nakon nevremena, zabilježene štete mogu se u roku od 6 dana javiti u odjel za gospodarstvo, radi prijave nastale štete.

JAVNA TRIBINA

«Aktualnosti vezane uz hrvatske branitelje» , funkcioniranje fonda hrvatskih branitelja i dionički udjeli naziv je javne tribine koja će se održati u organizaciji sinjskog HSLS-a večeras s početkom u 19 sati u sinjskom hotelu Alkar. Gost tribine je željko Sačić predsjednik udruge specijalnih policajaca Domovinskog rata.

PROSLAVA 100-TE OBLJETNICE CRKVE SV. JERKA U GLJEVU

župa Gljev sprema se za proslavu 100-te obljetnice crkve svetoga Jerka u Gljevu. Program duhovne obnove u župi počinje danas, 29. lipnja, na blagdan svetog Petra. Svetu misu u 18 sati predvoditi će fra Petar Gulić, preko mise pjevat će franjevački bogoslovi iz Splita, a poslije mise nastupiti će tamburaški zbor «Krenica» iz Gale.
Drugog dana obnove, u subotu, misno slavlje u Gljevu predvoditi će fra Ante Maleš. Središnja proslava stote obljetnice crkve svetog Jerka u Gljevu je u nedjelju 1. srpnja, kada će svečano misno slavlje započeti procesijom u 10 sati i 30 minuta. Svetu misu predvodit će provincijal fra. željko Tolić.

145 GODINA GRADSKE GLAZBE SINJ

Gradska glazba Sinj u subotu 30. lipnja obilježava 145 godina plodnog rada i djelovanja. Tom prigodom s početkom u 20,00 sati na Trgu Kralj Tomislava održat će se prigodni koncert, na kojem će pored domaćina nastupiti i njihovi gosti iz Skradina i Kašela.

KINO DANAS

Danas s početkom u 20,45 u sinjskom Gradskom kinu prikazivati će se film Pirati s Kariba 3. Glavnu ulogu tumači Johnny Deep.

SPORT

U subotu, 30. lipnja, će se s početkom u 10,00 sati u Plavom salonu gradskog stadiona održati izborna skupština nogometnog kluba Junak. U radu skupštine sudjelovat će svi članovi kluba sa plaćenom članarinom za 2006. godinu. Na skupštini će biti predstavljen novi plan i program kluba za predstojeće razdoblje.

Udruga hrvatskih branitelja iz Ciste Velike organizira 8. malonogometni memorijalni turnir Mate Vučak - čigra. Prijave se zaprimaju do 4. srpnja, kada je i izvlačenje parova u prostorijama osnovne škole Cista Velika. Sve informacije mogu se dobiti na broj 098/ 176 - 9525

U sklopu obilježavanja 100 godina crkve svetog Jerka u Gljevu organizira se i sportski dio proslave turnirom u balotama, koji počinje 7. srpnja. Sve informacije mogu se dobiti kod organizatora na broj 098/ 810 - 515.

STANJE I PROHODNOST CESTA

Zbog teže prometne nesreće na staroj ličkoj magistrali (D1) u mjestu Slunjska brda, promet je obustavljen. Obilazak za putnička vozila je Belajske Poljice-Ladvinjak, a za teretna vozila na autocestu. Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednjeg intenziteta. Pojačan do gust promet je na gradskim prometnicama i na prilaznim cestama većih gradova i mjesta. Tijekom poslijepodnevnih sati očekujemo pojačan promet u smjeru mora. Zupanijska cesta žC 6220 Metković-Bijeli Vir, zbog požara zatvorena je za sav promet. Zbog radova za sav promet zatvorene su sljedeće ceste: - zbog obnove kolnika za sav promet zatvorena je dionica državne ceste (D 40), Bakar-Bakar II (križanje za Meju). ...