Srijeda, 29.06.2005.

BLAGDAN SV. PETRA

Danas je blagdan Sv. Petra, nebeskog zaštitnika i patrona mjesta Nova Sela, Gardun i Kamensko u triljskoj općini. U spomenutim naseljima služene su svečane svete mise s procesijom, a poslijepodne slavlje se nastavlja u obiteljskim domovima.

UPISI U SREDNJE šKOLE

Prijave za upis prve razrede srednjih škole vrše se 30. lipnja i 1. srpnja od 8 do 16 sati . Učenici pri upisu moraju priložiti orginalne svjedodžbe sedmog i osmog razreda, rodni list, domovnicu te dokaz o izvanškolskim aktivnostima.

Tako će se ove godine u gimnazijski program Dinka šimunovića moći upisati sveukupno 90 učenika u dva programa dok će franjevačka klasična gimnazija sveukupno upisati 60 učenika.

Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića ove godine nudi učenicima 3 četvorogodišnja i 5 trogodišnjih programa gdje će se moći sveukupno upisati 240 učenika.

U Tehničko- industrijskoj školi Ruđera Boškovića za nove srednjoškolce nude se školski programi raznih zanimanja, u četverogodišnjem ili trogodišnjem trajanju. Prošle godine za pojedina zanimanja upisano je i više učenika od predviđenog broja.

Učenici koji se upisuju u drugom krugu ljetnoga roka prijave trebaju predati 6. srpnja, rezultati će biti 7. a upisi 8. srpnja.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za sutra je najavljena 3. sjednica gradskoga poglavarstva na kojoj će se razmatrati 4 točke dnevnog reda i to Revizija proračuna za 2004 godinu, informacija o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31. svibnja tekuće godine kao i informacija o trenutnom stanju poslova, preuzetim poslovima i potpisanim ugovorima o komunalnoj infrastrukturi te prezentacija Projekata poduzetničkih potpornih institucija i Poduzetničkog centra Sinj.

UDRUGA ZA OčUVANJE BAšTINE CETINSKOG KRAJA U POSJETU đAKOVU

Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, na poziv kolega iz kulturnih umjetničkih društava iz Slavonije u petak putuju za đakovo gdje će sudjelovati na međunarodnoj smotri folklora "đakovački vezovi". Iako je središnji događaj, odnosno nastup u đakovu u nedjelju, već u petak ih očekuju nastupi u Kruševici kao i u drugim mjestima u okolici đakova. Dodajmo ovome da će ih kao goste primiti KUD Jaruga, koji će iduće godine boraviti u uzvratnom posjetu Sinju.

Na ovoj iznimno atraktivnoj manifestaciji Udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinkog kraja predstavit će se točkama Sinjsko kolo i Sinjski svatovi.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Na alkarskom trkailštu intezivno se odvijaju radovi za pripremu ovogodišnje 290. Sinjske Alke koja će održati u nedjelju 7.kolovoza. U tijeku je montiranje tribina s ukupno 4.000 sjedećih mjesta, a već početkom srpnja postavit će se i zemljani teren , a time i pripreme alkara na istom.

SASTANAK čLANOVA RAGBI KLUBA "SINJ" SA GRADONAčELNIKOM

članove Uprave Ragbi kluba Sinj jutros je primio gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević koji je od strane Uprave upoznat s trenutnom situacijom u klubu. Tom prilikom naglašena je potreba u rješevanju gorućih problema kluba, u prvom redu igrališta i prostorija, te je gradonačelnik gosp. Tomašević, svjestan situacije u klubu ,dao punu podršku programima koji će rješiti ove osnovne probleme.

Dodajmo ovome da je gradonačelnik prihvatio i pokroviteljstvo nad drugim Međunarodnim kadetskim ragbi turnirom u mjesecu kolovozu.

VRIJEME

Prevladava pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Poslijepodne umjeren razvoj naoblaka, ponegdje uz pljusak i grmljavinu. Dnevna temperatura zraka između 31 i 36 stupnjeva Celzijevih.