Utorak, 29.05.2018.

Obilježavanje Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine


U organizaciji Grada Sinja i braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinske krajine sutra, 30. svibnja upriličit će se obilježavanje Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine.
U 9 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku ispred zgrade Gradske uprave, a u 9,30 sati ispred biste prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana. U 9 sati i 45 minuta uslijedit će obilazak Spomen sobe poginulih branitelja, a u 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
Nakon svete mise u hotelu Alkar od 11,30 sati održat će se prigodni domjenak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Vrlici održano 24. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu


Na terenu u Ježeviću, na području Grada Vrlike održano je 24. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež.
Suorganizator ovog natjecanja je bila Zajednica tehničke kulture Splitsko- dalmatinske županije i Amaterski raketno-astronautički klub Dubrava iz Zagreba, a domaćin natjecanja je bila Osnovna škola Milana Begovića koja je našim natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR