Petak, 29.05.2015.

Maligani: Milačić je heroj našeg grada



Sve nade navijača Alkara, posebno Maligana, kako će Damir Milačić i dalje s klupe voditi Sinjane u A1 košarkaškoj ligi, pale su u vodu prije dva dana kada je Milačić potpisao dvogodišnju vjernost šibenskom Jollyu.
U ove tri godine koliko je vodio sinjskog prvoligaša, Damir Milačić uspostavio je poseban odnos sa svima kojima je Alkar u srcu, posebno s najvjernijim navijačima. Dao je stotine izjava, a u svakoj je isticao tu vjernu košarkašku publiku. Mnogo puta je znao reći kako je atmosfera u Sinju kao ona u Ateni kada igra Panatenikos. Još su u sjećanju prošlogodišnje slike s parketa sinjske dvorane kada je Milačić bio na ramenima navijača nakon ulaska u Ligu za prvaka.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Denis Katić: Hvala Milačiću na svemu



Odlazak Damira Milačića u Šibenik na klupu Jollya, nakon tri uspješne godine provedene u Sinju, aktualna je tema u sinjskoj, posebno sportskoj javnosti.
Milačić je mnogo puta, osim vjernih navijača posebno naglašavao odličnu suradnju s Upravom kluba i predsjednikom Denisom Katićem.
Odlazak Damira Milačića bio je povod za razgovor s predsjednikom Uprave KK Alkar Denisom Katićem koji se prisjetio kako je mladi trenerski početnik i pomoćnik izbornika Nikše Bavčevića u mladoj nacionalnoj vrsti, za kojim je bila uspješna igračka karijera, došao u Sinj. Iako je imao nekoliko preporuka od ljudi iz košarkaškog miljea, na odabir Damira Milačića za trenera Alkara utjecao je razgovor s njim.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natječaj za izbor najljepše okućnice triljskog kraja

Turistička zajednica grada Trilja, u okviru akcije ‘Volim Hrvatsku, volim Trilj’, organizira izbor najljepše okućnice.
Prijedlozi i prijave primaju se od 29. svibnja 2015.- do 12. lipnja 2015. godine, a trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika okućnice, adresu i broj telefona.
Prijave se mogu dostaviti pisanim putem na adresu: Turistička zajednica grada Trilja, Kralja Tomislava 1a, 21240 Trilj, ili na e-mail: info@tz-trilj.hr.
Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice je ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.
Proglašenje pobjednika, za kojeg je osigurana vrijedna nagrada, biti će u rujnu u okviru programa ‘Dani Sv. Mihovila’.
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021/832-510 ili 098 9231 109.
Iz TZ Grada Trilja pozivaju sve zainteresirane građane da se prijave na natječaj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Misa u Maljkovu za poginule i nestale prije 70 godina

Dana 30. svibnja u subotu u 19 sati služit će se misa u crkvi sv. Josipa u Maljkovu u sjećanje na poginule i nestale u II. svjetskom ratu kao i za poginule u domovinskom ratu.
Ovom misom Maljkovčani će se prisjetiti svojih 58 sumještana koji su prije 70 godina, neposredno nakon II. svjetskog rata poginuli ili nestali. Ujedno će odati počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kao i sedmorici branitelja koji su štili Maljkovo tokom cijelog rata, od 1991. do 1995. godine.
Misu će služiti fra Pavao Vučković, župski vikar u Glavicama, a mještani Maljkova pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže u sjećanju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR