Četvrtak, 29.05.2014.

Mnsg. Barišić primio organizatore proslave 300. obljetnice obrane SinjaU utorak, 27. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski primio je fra Joška Kodžomana, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja; fra Petra Klapeža, gvardijana Svetišta Gospe Sinjske; Zlatka Ževrnju, župana Splitsko-dalmatinske županije; Zlatka Ugrina, zamjenika gradonačelnika Sinja te predstavnike Viteškoga alkarskog društva Sinj Stipu Jukića, predsjednika; Dinka Bošnjaka, zamjenika predsjednika; Ivana Nasića, tajnika i Ivu Vukasovića, arambašu. Sastanku su nazočili i mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Nadbiskupije te don Nedjeljko Ante Ančić, pastoralni vikar.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U kinu ‘Na rubu budućnosti’

U sinjskom gradskom kinu od dana do srijede prikazivat će se film ‘Na rubu budućnosti’. Riječ je o impresivnoj znanstveno-fantastičnoj blockbuster akciji s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Početak prikazivanja je u 21 sati.
U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik Wiliam Cage koji se bori u ratu protiv izvanzemaljaca. Odjednom, on se nađe zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke na koji i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt…
Film Na rubu budućnosti snimljen je prema hvaljenom romanu japanskog pisca Hiroshija Sakurazake ‘Sve što moraš učiniti je ubiti’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proljetna deratizacija i I larvicidna dezinsekcija na području Sinja

Likomed veterina obaviještava stanovnike grada Sinja da će se danas i narednih dana na području grada obavljati proljetna deratizacija i I larvicidna dezinsekcija.
Deratizacija će se vršiti izlaganjem parafinskih mamaka na bazi bromadialona preparata iz skupine antikoagulanata, čiji je antidot vitamin K1. Larvicidna dezinsekcija će se vršiti polaganjem Tarvis tableta i prskanjem raslinja radnom otopinom na bazi diflubenzurona.
Mole se građani da izložene mamke ne diraju i ne premještaju. U slučaju kiše radovi će biti odgođeni, a o novom terminu građani će biti pravovremeno obaviješteni.
Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Međunarodna večer plesa i pjesme u Sinju i OtokuU organizaciji Sinjskog pučkog kazališta, u gradskom kinu u Sinju sutra od 20 sati održat će se Međunarodna večer plesa i pjesme.
Kako nas je izvijestio predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin, u uzvratni posjet sinjskim kazalištarcima stiže KUD ‘Slivije Strahimir Kranjčević’ iz švicarskog Zuricha. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR