Subota, 29.05.2010.

“MOST ZAJEDNIŠTVA STON 2010.“

Sutra, 30. svibnja, će se u Stonu na stonskim zidinama održati manifestacija pod nazivom “MOST ZAJEDNIŠTVA STON 2010.“. Ova manifestacija  okupit će  brojne folklorne udruge Hrvatske i dijaspore. Među pedesetak udruga sudjelovat će i 4 alkara i alkarska momka, a poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman napravit će još jednu milenijsku fotografiju.

Sinjska alka preselila na Jelačić plac

Dječji alkari hrabro su se borili kroz tri utrke za naslov pobjednika, titulu koju će ponijeti kao najveću uspomenu iz Zagreba

Mali, ali srčani alkari bili su u središtu pozornosti na današnjoj Dječjoj Vučković alki koja se održala na središnjem gradskom trgu. Ništa manje spretni i spremni za borbu od odraslih alkara, spretno su baratali kopljem kako bi pogodili sredinu malog željeznog kruga. Neki alkari su od silne treme i straha da ne razočaraju publiku ipak odustali od utrke.
Uz Sinjsku gradsku glazbu koja ih je bodrila u pozadini, alkari neobičnih imena poput Brzog, Sporog, Suzukija, Kika, Tatave i Kikirikija hrabro su se borili za naslov pobjednika kroz tri utrke. Praćeni gromoglasnim pljeskom publike, alkari dječjih ali ozbiljnih lica oduševili su sve prisutne...Opširnije
IZVOR. www.zagrebancija.com

U prigodi Blagdana Srca Isusova i Dana Košuta 2010. Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta, Nogometni klub Košute i Kulturno društvo Trilj pripremili su Tjedni program

U prigodi Blagdana Srca Isusova i Dana Košuta 2010. Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta, Nogometni klub Košute i Kulturno društvo Trilj pripremili su Tjedni program, koji bi se trebao ostvariti u Košutama od 6. do 12. lipnja 2010.
Budući da program iziskuje velika novčana i materijalna sredstva, ovim dopisom molimo sve pojedinace i ustanove u Košutama i šire koji mogu i žele, da nam pomognu kako bi se program ostvario onako kako je i zamišljen.
U nadi da ćete u skladu s Vašim mogućnostima prepoznati ovaj program i pomoći u promicanju Košuta, o čemu ćemo prigodom održavanja programa javnost obaviještavati o Vašem sponzorstvu, srdačno Vas pozdravljamo!

Novčane priloge možete uplatiti na žiro račun: SPLITSKA BANKA 2330003-1100436366

Za sve ostale priloge, organizaciju programa i lutriju, možete kontaktirati Miljenka Marića 098 942 2157 ili Milenku Žuro 098 979 6705.

Kronika 92

Sinoć između 19 i 20 sati, 72–godišnjak se poskliznuo i pao niz strminu kanjona Cetine, u dubinu od 15 do 20 metara. Nesreća se dogodila dok su trojica prijatelja šetala nedaleko triljskog naselja Čaporice. U pomoć je stigla ekipa Hitne medicinske pomoći koja se spustila do unesrećenog te mu pružila prvu pomoć, no nije ga uspjela izvući zbog čega je pozvana Gorska služba spašavanja. Unesrećeni je iz kanjona izvučen oko 23 sata. S težim tjelesnim ozljedama, frakturom rebara, prebačen u KBC gdje je zadržan na odjelu kirurgije. Izvan je životne opasnosti.

Kino danas

U sinjskom gradskom kinu do ponedjeljka igrat će film “Iron man”, s početkom u 20,30 sati. U 19 sati na repertoaru je animirani film “Alvin i vjeverice”.

Sport

Posljednje kolo 2. HNL igra se danas, 29. svibnja. Junak se u Kutini sastaje s Moslavinom. 
U utakmici 3. HNL  jug Hrvace gostuju kod GOŠK-a u Dubrovniku.
Utakmice 4. HNL igrat će se sutra, 30. svibnja. U Glavicama se sastaju Glavice i Kamen, a OSK gostuje kod Sloge.

Na Zagrebačkom Hipodromu danas, 29. svibnja, će se održati treća ovogodišnja konjička priredba. U šest trka nastupit će brojna grla iz konjičkih klubova sa područja Cetinskog kraja.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od kiše mjestimice u Dalmaciji.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.

Pozivamo vozače da, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010“, od 7. do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila (opće stanje, kontrola kočnica i isparavanje tekućine za kočnice, donji postroj, ispušne plinove i svjetlosnu signalizaciju) u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Sve dodatne informacije nađite na našoj web-stranici: www.hak.hr ili doznajte u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.
Podsjetimo: tehnički ispravna vozila ključni su čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.
IZVOR: HAK