Petak, 29.05.2009.

OBAVIJEST

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o prihvaćanju Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu. Mjere aktivne politike zapošljavanja u nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, osim potpora za zapošljavanje usmjerene su na motiviranje, financiranje obrazovanja i stručnog osposobljavanja nezaposlenih osoba s ciljem povećanja zapošljivosti.

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u dogovoru s lokalnom samoupravom, organizira prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja za 2009. godinu. Na prezentaciju su pozvani poslodavci, predstavnici lokalne samouprave, knjihovodstvenih servisa, udruga, obrazovnih institucija i drugi zainteresirani. Prezentacija će se održati u utorak, u prostorijama poslovnog centra "Balinice" Splitska 37, na prvom katu.

PROMOCIJA KNJIGE ZAPISA I POEZIJE "KAD PRIčA ZAVRšI" KRISTINE šUšNJARA

Nakladnici Libar i MPRAG iz Zagreba, Grad Trilj i župa Svetoga Mihovila Trilj organizatori su promocije posthumno izašle knjige zapisa i poezije Kristine šušnjare "KAD PRIčA ZAVRšI". Promocija će se održati večeras u 19,00 sati u triljskom kinu. Dvije naslovljene nakladničke kuće, preuzele su brigu oko izdavanja spisateljske ostavštine mlade Kristine šušnjare. Knjigom se želi pružiti ljudskasatisfakcija roditeljima i bližnjima,njezinu zavičaju i svima koji su pogođeni nasilnom smrću mlade Triljanke.

MOLITVENI SUSRET BRANITELJA

U organizaciji braniteljskih udruga Cetinskog kraja i RH, župe Gospe Sinjske i Pokreta krunice za obraćanje i mir sutra, 30. svibnja, u 10,00 sati u Sinju će se održati molitveni susret branitelja "Pokret krunice za obarćanje i mir". Misno slavlje predvodit će gvardijan fra Bože Vuleta.

"IZBORI 2009."

Zadnji je dan Izborne kampanje za drugi krug lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju. Za lokalne čelnike u drugom krugu natječu se po dva kandidata s najviše biračkih glasova. Birači Splitsko-dalmatinske županije u drugom krugu birat će župana. U Sinju će se birati gradonačelnik između dva kandidata: dr. Ivana Nasića kandidata koalicije HDZ HSS i prof. Ivice Glavana, kandidata nezavisne liste dr. Jadrijevića. Birači u Općini Otok birat će načelnika između kandidata HDZ-a Branka Samardžića i kandidata nezavisnog kandidata Nediljka Lace s nezavisne liste Dušana đule.

Od ponoći nastupa izborna šutnja. Zabranjeno je svako predstavljanje, izborno sučeljavanje ili predviđanmje izbornih rezultata. Izborna šutnja prestat će zatvaranjem birališta i nedjelju u 19,00 sati.

županijska organizacija Hrvatski pravaši Hrvatski pravaški pokret uputio je priopćenje za javnost u kojem pozivaju pravaše u Općini Otok da u nedjelju, 31. svibnja, iziđu na izbore i svoj glas daju načelniku općine Branku samardžiću - Coli. HP HPP ne želi podržati protukandidata kojeg podržava SDP. Također pozivaju pravaše da na izborima podrže župana Antu Sanadera.
Nezavisna općinska lista za Općinu Otok nositelja Dušana đule u priopćenju za javnost podržava nezavisnog kandidata za načelnika Općine Nediljka Lacu. Ističu kako je došlo vrijeme da se u Općini okupe i kandidiraju osobe koje su spremne timskim radom i poštenjem dugoročno ponuditi bolje sutra te da se izabere kandidat koji je garancija za "Jednako za sve" prof. Nediljko Laco.

Nositelj liste HSP-a za općinsko vijeće Otok-a Frano Erceg - Vijeko u priopćenju za javnost ističe kako su u samom startu od ponuđene četiri kandidature podržali gospodina Branka Samardžića i njegovog zamjenika Ivicu Perkovića, te da im nije žao. Ističe kako i dalje podržavaju isti dvojac, te pozivaju birače Otoka da izaberu onoga tko može projektirati i graditi njihovo mjesto-Branka Samardžića.

Skupina braniteljskih i inih udruga Splitsko - dalmatinske županije oglasila se priopćenjem za javnost u kojem pozivaju članstvo, hrvatske domoljube i sve ljude dobre volje da u nedjelju glasuju za župana Antu Sanadera, kojeg podržavaju ne zbog toga što je HDZ-ov kandidat već radi toga jer je on PRVO čOVIK. Ističu kako imaju plodnu suradnju sa županijom i županom Antom Sanaderom koji ih nikada nije iznevjerio.

OBAVIJEST

Zbog redovnog servisiranja i ispitivanja opreme tunela na državnoj cesti D 1, dionici brza cesta Solin-Klis, ista će biti zatvorena za sav promet noćas od 22 do 6 sati ujutro. Obilazni pravac je županijska cesta 62 53, "Stara kliška cesta". Mole se sudionici u prometu za strpljenje i razumijavanje uz poštivanje privremene prometne signalizacije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,30 sati prikazivat će se američki akcijski znanstveno-fantastični film 'X-Men početak: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine).

SPORT

U posljednjem, 30. kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak sutra, 30. svibnja, u Sinju kao gost igra protiv Trogira. Početak je u 17,30 sati.

Nogometaši Hrvaca u 3. ligi sutra, 30. svibnja, igraju u Kaštel-Gomilici protiv Goška.

Sutra završava prvenstvo 4. Hrvatske nogometne lige. Otočki OSK gostuje kod Uranije u Baškoj Vodi, a Glavice igraju u Vinjanima.

Desetak grla iz klubova s područja Cetinske krajine nastupit će sutra, 30. svibnja, na galopskim trkama "Trajal" kupa na zagrebačkom Hipodromu.

Hrvatski astronautički i raketni savez organizira u Sinju 15. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Natjecanje će se održati sutra, 30. svibnja, na sinjskom zračnom pristaništvu s početkom u 9 sati.