Ponedjeljak, 29.05.2006.

"TJEDAN BESPLATNOG TEHNIčKOG PREGLEDA"


Tjedan je besplatnog tehničkog pregleda vozila u akciji Centra za vozila Hrvatske i Hrvatskog auto kluba.
Voditelj sinjske tehničke postaje Perica Buljac najavljuje i kod nas akciju do subote kada se mogu besplatno provjeriti vozila prvenstveno zbog smanjenja mogućnosti prometnih nezgoda tehničkom neispravnošću.
Prijašnja iskustva pokazuju nezainteresiranost vozača za spomenutu akciju iako je besplatna, no ističu iz sinjske postaje kako vrijedi provjeriti vozila i zbog osobne sigurnosti u prometu.

PROSLAVA DANA ORUžANIH SNAGA RH

Jučer je Zagreb bio središte obilježavanja 15. godina obljetnice oOužanih snaga RH.
Svečanosti su nazočili čelni ljudi države predsjednik Republike Stipe Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir šeks, premijer dr Ivo sanader kao i brojni ministri i visoki državni dužnosnici.
Predsjednik Mesić između ostalog podsjetio na dan kada je prije točno 15 godina prvi Hrvatski predsjednik dr Franjo Tudjma postrojio prvi zbor ZNG-a te ustvrdio da je to bila povijesna odluka koja je uslijedila nakon svih pokušaja da se demokratskim putem zaustavi zločinačka politika Slobodana Miloševića.
Dodajmo kako su obljetnici nazočili predstavnici 126. brigade kao i brojni sinjani i cetinjani iz 4. brigade HV.

SVEčANOST U žUPI HRVACE

U Hrvacama održana crkvena svečanost sakramenta svete pričesti pred brojnim roditeljima i prijateljima slavljenika. župnik Fra Frano Bilokapšić je tijekom jučerašnjeg jutra zahvalio vjernicima na tradiciji očuvanja vjerskih slavlja, a svečanost se nastavila u posdlijepodnevnim satima kroz obiteljsko ozračje.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo za sutra najavljuje svoju 29. sjednicu s 15 točaka dnevnog reda.
Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Grada Sinja za prošlu godinu jedna je od glavnih točaka poglavarstva. Dodajmo kako će se razmatrati i brojna izvješća o otvaranju ponuda koje raspisuje Poglavarstvo kao i neka izvješća gradskih institucija. Sjednica je najavljena sutra u 13 sati.

SPORT

Nogometaši Hrvaca obranili su titulu županijskog kup pobjednika pobjedom protiv Zmaja od 1:0. Sjajan pogodak postigao je ponajbolji igrač Hrvaca Bašić iz slobodnog udaraca s otprilike 4o metara.
Pobjednički pehar kapetanu Domazetu uručio je dopredsjednik županijskog nogometnog saveza Jozo Certa. Ovom pobjedom nogometaši Hrvaca plasirali su se među 64 najbolje ekipe u Hrvatskom nogometnom kupu.


Jubilarne 10. Međunarodne galopske trke jučer na sinjskom Hipodromu pratilo oko tri tisuće posjetitelja. U organizaciji Galopskog kluba Vreba iz Hrvaca glavnu trku na 1800 metara s rezultatom 1,52 dobilo je grlo HERRY iz istioimenog kluba.

Galopskoj svečanosti nazočili župan Ante Sanader, njegov zamjenik Luka Brčić, sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak koji je nakon himne i službeno otvorio Međunarodnu galopsku priredbu.

VRIJEME

Toplo je i pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 15-20 stupnjeva Celzijevih. Dnevna će porasti i do 27.