Ponedjeljak, 29.04.2013.

Proslava rođendana Stipe Sikirice

Galerija Sikirica organizira proslavu povodom 80-tog rođendana akademsnkog kipara Stipe Sikirice.Proslava će se održati večeras, u Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima, s početkom u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Teško ozlijeđen paraglajder

U Gornjem Biteliću, ispod Grede, jučer poslijepodne ozlijeđen je paraglajder, koji je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u KBC Split. Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.'Jučer oko 17,30 sati u mjestu Gornji Bitelić teško je ozlijeđen 33-ogodišnjak iz Hrvaca, kada je prilikom padobranskog jedrenja, tzv. paraglidinga, pao na tlo. Pružena mu je liječnička pomoć, te je s po život opasnim ozljedama hospitaliziran u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja obavljen je očevid. O događaju je upoznat inspektor za zračne nezgode, a u dogovoru s njim će se obavljati daljnje radnje radi utvrđivanja uzroka pada', kazala je Lolić.
U spašavanju teško ozlijeđenog paraglajdera sudjelovalo je 20 pripadnika HGSS Stanice Split i 4 pripadnika Obavještajne točke Sinj, Hitna medicinska pomoć te posada HRZ.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend u Cetinskom kraju

Nogometaši OSK-a su pobjedom nad vodećom momčadi prvenstva dokazali da zaslužuju biti i bolje plasirani na ljestvici, a vrlo vrijedan bod osvojili su i Glavičani, dok Tekstilac očekivano i dalje niže poraze.
OSK - OMLADINAC 2:1
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR