Petak, 29.04.2011.

Javna tribina Udruge 4+

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja i Hrvatski bračni i obiteljski savez organiziraju tribinu pod naslovom 'Kako do Hrvatske po mjeri obitelji?'.
Tribina će se održati sutra u dvorani Gospe Sinjske, s početkom u 20 sati, a gost predavač biti će dipl. soc. rad. Krešimir Miletić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu od danas do ponedjeljka na repertoaru su dva filma. U 18 sati i 30 minuta prikazuje se SF akcija 'Invazija svijeta: Bitka Los Angeles', dok se u 20 sati i 15 minuta prikazuje američka drama 'Crni labud'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra Skupština VAD-a

Sutra će se, s početkom u 10 sati, u Alkarskim dvorima održati redovita Skupština Viteškog Alkarskog Društva.
Za ovu skupštinu predviđen je dnevni red od sedam točaka, među kojima su i izvješća o radu Društva od prošle skupštine. Na ovoj skupštini predviđena je i točka kooptiranja člana Nadzornog odbora, a nakon rasprave o izvješćima, utvrdit će se visine članarine za 2011. godinu.
IZVOR. WWW.FERATA.HR

Županijsko natjecanje u oranju

Sutra će se na predjelu Gaz – Jabuka, na poljoprivrednom gospodarstvu Kundid – Vojnić d.o.o. održati 3. natjecanje u oranju Splitsko - dalmatinske županije.
 Uz pomoć ostalih instutucija i udruga, glavni organizator ovog natjecanja je Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije. Dolazak natjecatelja i priprema traktora na parceli zemlje je od 8 do 8,30, a svečanost otvaranja predviđena je za 9 sati. Završetak natjecanja i proglašenje pobjednika bit će u 12 sati i 30 minuta. Organizatori očekuju 20 - tak najboljih orača županije, a najbolji na ovom natjecanju predstavljat će županiju na državnom prvenstvu u oranju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Nakon što je Milo Nižetić izabran u novu upravu Hajduka, nogometaši Junaka nisu dugo čekali odgovor na pitanje tko će ih voditi u preostalih pet kola drugoligaškog natjecanja. Uprava Junaka jednoglasno je odlučila da će trener prve momčadi do kraja prvenstva biti dosadašnji Nižetićev prvi suradnik, nekad istaknuti igrač i kapetan 'sinjskih plavih' Mirko Labrović. I sam Nižetić u utorak je, nakon utakmice s Vukovarom, naglasio novinarima da Junak ima vrlodobrog i ambicioznog trenera, a to je upravo Labrović. Nakon uspješne igračke karijere, gdje je pored domaćih klubova igrao i u dalekoj Kini, Labrović ima vrlodobre trenerske rezultate. U 6 godina s Hrvacama je ostvario mnogo uspjeha, osvajanjem prvih mjesta u 4. i 3. HNL, kao i u županijskom Kupu Hrvatske. O njegovom daljnjem ostanku na Junakovoj klupi i u novoj sezoni znat će se po završetku ovogodišnje drugoligaške sezone.

28.  04.  2011., 4. HNL, Glavice - OSK 3:1

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo:

Petak, 29. travnja 2011.
RUKOMET
21. kolo 2.HRL - jug za rukometašice, 20 h ŽRK Sinj - ŽRK Makarska
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Dana 27.04.2011.godine policijski službenici PP Sinj završili su  kriminalističko  istraživanje nad malodobnikom. Osnovano se sumnja da je dana 16.04.2011.godine, na terasi ugostiteljskog objekta  u Sinju pronašao torbu u kojoj se nalazio novac. Uzeo ju je, novac zadržao, dok je dio novca naknadno  dijelio prijateljima. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vlasnik torbe i novca 65-godišnjak. Slijedi podnošenje posebnog izvješća nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu  za mladež.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Zastoji su mogući na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog radova je za sav promet zatvorena državna cesta D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je preko Otočca.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko vozi se jednom stranom kolnika uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog radova od 12 do 12.30 sati bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D1). Obilazak će biti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK
...