Četvrtak, 29.04.2010.

Upao u ured sinjskog gradonačelnika, pa prilikom privođenja oštetio policijsko auto

Dok je sinjski gradonačelnik Ivica Glavan razgovarao s jednom strankom, u ured mu je u prijepodnevnim satima nepozvan je ušao Ivica Poljak (55) iz Glavica, negodujući što se ne rješava njegov problem.
Glavan ga je zamolio da napusti ured, ali je Poljak to odbio. Tada je nazočni zaštitar, po nalogu gradonačelnika, pozvao policiju koja ga je privela na obradu u sinjsku policijsku postaju.
Neslužbeno smo saznali da je tijekom privođenja Poljak oštetio policijsko vozilo, te da je odbio alkotestiranje.
Prema riječima glasnogovornice PU Split Marine Kraljević Gudelj, policija nad Poljakom vrši obradu. Za sada je sigurno da će ga se teretiti za narušavanje javnog reda i mira, a ovisno o šteti na vozilu moguća je i kaznena prijava.
Gradonačelnik Glavan nam je iz javio da mu Poljak nije prijetio, niti ga je vrijeđao. Neslužbeno smo saznali da je Poljak ušao u urede gradske uprave s namjerom da razgovara s jednim od službenika o rješavanju svoga problema imovinsko-pravne naravi. Kako dotičnog službenika nije zatekao u njegovoj sobi upao je u ured gradonačelnika.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Na natječaj Grada Sinja za prijam vježbenika–volontera javilo se pet kandidata sa završenim studijem pravne struke i pet kandidata sa završenim studijem ekonomske struke

Na natječaj Grada Sinja za prijam vježbenika–volontera javilo se pet kandidata sa završenim studijem pravne struke i pet kandidata sa završenim studijem ekonomske struke. Grad Sinj će primiti 4 diplomirana pravnika i jednog diplomiranog ekonomista, na rok od godinu dana. Oni neće biti zaposlenici Gradske uprave, već će im za vrijeme volontiranja biti plaćen putni trošak, u visini cijene autobusne karte za prvu zonu, stručni ispit, a ukoliko bude mogućnosti i odlazak na stručne seminare i usavršavanja.
Primanjem vježbenika-volontera Grad Sinj želi omogućiti stjecanje radnog iskustva osobama s visokom stručnom spremom kako bi lakše došli do zaposlenja.
Postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti za prijavljene kandidate održat će se sutra, 30. travnja, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 09,00 sati.

Obavijest

Povodom predstojećeg slavlja svete krizme u župi Gospe Sinjske, sutra, 30. travnja, će se u 18,00 sati u crkvi u Sinju održati ispovijed za sve krizmanike, njihove roditelje i kumove. Ispovijed će početi u 18,00 sat

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 30. travnja,  od 9,00 do 14,00 sati, bez isporuke električne energije bit će potrošači na području Glavica, naselja Jadrijević i Jurić.

"Dani Dalmatinskih planinara"

Sutra, 30. travnja, na Vrdovu počinju "Dani Dalmatinskih planinara" kojeg organiziraju planinarska Udruga Dinaridi iz Splita i planinarsko društvo Sv. Jakov iz Bitelića

Specijalizacija za aparate za zaštitu dišnih organa

U suradnji sa VZ SDŽ i DVD Sinj, prethodni vikend u vatrogasnom domu u DVD-Sinj održan je prvi od četiri planirana seminara-specijalizacije. Specijalizaciju za aparate za zaštitu dišnih organa pohađalo je 30-tak vatrogasaca sa požarnog područja Sinj.
IZVOR: DVD Sinj

Obavijest

"Likomed Veterina" na području općine Otok  do kraja tjedna će  obavljati larvicidnu dezinsekcija polaganjem kompresa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode. Dodatne informacije na broju telefona 701-400.

Obavijest

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, te ultrazvučni pregled. Akcija će se održati 4. svibnja.

Obavijest

U većini vrtića na području Cetinskog kraja u tijeku su upisi djece u vrtić i jaslice za narednu pedagošku godinu.
pisi u sinjski vrtić mogu se obaviti do 7. svibnja u vrtiću Maslačak na Štaliji, radnim danima od 9,00 do 12,00 sati, osim četvrtkom kada se prijave primaju od 12,00 do 16,00 sati.
U Dječji vrtić Žabica iz Otoka upisi se vrše radnim danom od 7 do 15 sati, do 15. svibnja. Upisati se mogu djeca s navršene tri godine života i starija.
U dječji vrtić Trilj upisi će se obavljati od 03.do 25. svibnja od 9 do 17 sati. Sve informacije za upis u triljski vrtić mogu se dobiti na broj telefona 832-333.

Sport

Sinoć je pred 800 gledatelja odigran susret 2. kola kvalifikacija za A1 košarkašku ligu. Alkar je s 93-85 pobijedio riječkog Kvarnera. U slijedećem kolu ovog vikenda Alkar igra u Zagrebu protiv Mladosti.

Nogometaši Hrvaca plasirali su se u finale Županijskog kupa pobijedivši u Prološcu Mladost 1-0. Protivnik Hrvacama 19. svibnja bit će RNK Split koji je pobjedio Mosora 3-1.

Ženski nogometni klub Glavice vrši upis novih članica. Upisi se vrše  na športskom centru Glavice za vrijeme treninga ili pozivom na broj 095/80-94-367 ili 091/76-94-202.