Utorak, 29.04.2008.

GRAD SINJA KANDIDAT ZA "EUROPSKU DESTINACIJU IZVRSNOSTI""Europska destinacija izvrsnosti" je pilot projekt Europske unije koji se provodi od 2005. godine, s ciljem promicanja europskog turizma, stvaranju svijesti o raznolikosti ponude, promicanje zemalja i regija te promoviranje nagrađenih destinacija i stimuliranje drugih destinacija da prihvate modele održivog razvoja i turizma. Hrvatska je dobila mogućnost sudjelovanja ali bez prava na financijasku potporu. Grad Sinj je jedan od 5 gradova koji je ušao u uži izbor za destinaciju izvrsnosti uz Pakovo Selo, čakovec, đurđevac i Sisak. Danas se u Svetom Martinu na Muri održava i prezentacija mjesta, a rezultati bi trebali biti poznati za nekoliko dana.

OBAVIJEST ZA STUDENTE

Udruga studenata Cetinskoga kraja i ove godine za maturante s područja Cetinskog kraja organizira predavanja o upisima na fakultete. Predavanje u dvorani franjevačkog samostana u Sinju sutra, 30. travnja, u srijedu u 19 sati održati će profesor Mirko Ruščić sa filozofskog fakulteta u Splitu, prof. Smiljana Pivčević sa ekonomskog fakulteta, a ispred Udruge studenata Cetinskoga kraja o Bolonjskom procesu i uvjetima studiranja govoriti će Ivan Bota. Svi maturanti dobiti će sve brošure vezane za upise na fakultete na Splitskom i Zagrebačkom sveučilištu.
Poslije predavanja održati će se i večer maturanata u klubu Gajo uz prigodan program i promotivne cijene.

OBAVIJEST

U sklopu ovogodišnje velike javno-preventivne akcije "Dani borbe protiv melanoma" počele su prijave za besplatne dermatološke preglede koji će se održavati u Kliničkom bolničkom centru Firule od 5. do 9. svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti do sutra 30. travnja na broj 01/6596-870 od 8 do 16 sati kako bi dogovorili termine pregleda.

OBAVIJESTU dječjem vrtiću Bili cvitak do 12. svibnja traju upisi djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave će se zaprimaju svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji.
Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja organizira odlazak na "Dane planinara Dalmacije" koji će se održati u Orebiću na Pelješcu 10. i 11. svibnja. Detaljan plan izleta može se vidjeti na oglasnoj ploči društva a dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/564-6024.

SPORTDanas se igraju susreti 28. kola 3. Hrvatske nogometne lige jug. Danas u 16,30 sati na igralištu u Hrvacama će se odigrati veliki derbi između domaćina Hrvaca i Zagore, a Junak će gostovati u Stobreču kod Primorca. Podsjetimo, Hrvace imaju 55 bodova, Junak 54, a Zagora 53 boda.