Subota, 29.04.2006.

PRAZNIK RADAPovodom predstojećeg blagdana prvog svibnja međunarodnog Praznika rada čestitke građankama i građanima Hrvatske uputio je premijer Ivo Sanader u kojoj među ostalim stoji kako nastavljamo graditi Hrvatsku kao naprednu, razvijenu, uređenu i uljuđenu europsku zemlju
U povodu praznika rada i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir šeks uputio je
građanima RH prvosvibanjsku poruku.

Prvi svibnja u Hrvatskoj ove godine obilježava jedanaestu obljetnicu vojno-redarstvene akcije Bljesak prigodnom svečanošću pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Vladimira šeksa.
Nazočnost svečanosti najavili su izaslanik Predsjednika Republike general pukovnik Marijan Mareković, u ime Hrvatske vlade podpresjednica i ministrica Jadranka Kosor, ministar obrane Berislav Rončević, unutarnjih poslova Ivica Kirin kao i brojni zastupnici Hrvatskog sabora.

Povodom Praznika rada prvog svibnja planinarsko društvo Vrdovo najavljuje druženje s planinarima i ljubiteljima prirode. U ponedjeljak uz grah, kobasice i druge delicije planinarski dom na Vrdovu je posebno pripremljen za ovu prigodu ističe predsjednik Dušan Vuković.

Dodajmo kako će i sinjski SDP po svojoj tradiciji obilježiti prvosvibanjski uranak i druženje s sugrađanima koji prvi svibnja slave kao radnički praznik. Mjesto zbivanja je sinjski hipodrom već o 11 sati kada je pripremljeno oko 500 porcija graha.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

Sutra će u Gradskoj vijećnici od 9 sati biti upriličeno dodjeljivanje uvjerenja o osposobljenosti za pčelare članovima udruge Vrisak iz Sinja. Predsjenik Ivan Runje kaže kako su zahvaljujući resornom ministarstvu i sinjskom Pučkom učilištu zapravo prvi u županiji i drugi u Dalmaciji i službeno verificirani kao pčelari s diplomom.
Pčelarska udruga proizvodi vrlo kvalitetan med koji bi se trebao i zaštititi kao utohtoni proizvod ističe Runje.

SPORT

Danas je najavljena po prvi put u gradu Sinju bicikijada u organizaciji udruge za razvoj i jačanje civilnog društva "Srma". Pod nazivom "šport za sve" pozivaju ljubitelje zdravog življenja i prirode da sudjeluju u spomenutoj trci, koja i nema natjecateljski karakter.
Utrka kreće s Trga kralja Tomislava u 16 sati s rutom prema Otoku, a povratak se očekuje na zrakoplovnoj luci u Sinju gdje će biti upriličena dodjela prigodnih priznanja.

Nastavlja se prvenstvo Hrvatske u motokros utrkama. Danas je tako u Pakracu još jedna utrka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji gdje nastupaju i članovi motokros kluba Cetina iz Graba. Njihov voditelj Ante Kundid očekuje nastavak više nego dobrih rezultata koje su nedavno ostvarili u Požegi i Savskom Marofu.

VRIJEME

Pretežno oblačno, ali i sa sunčanim razdobljima. Tijekom noći palo je 5 litara kiše po metru četvornom. Temperatura tijekom dana izmedju 13 -19 stupnjeva Celzijevih.