Srijeda, 29.03.2017.

U Otoku i Rudi upriličeno obilježavanje 73. godišnjice stradanja civila


U Otoku i Rudi služene su svete mise na sjećanje nevino stradalih u strašnom pokolju izvršenom u rano proljeće 1944. godine u vihoru II. svjetskog rata.
Čitanje imena smrtno stradalih tjeralo je suze na oči rodbini i poznanicima. Teško je s tim živjeti kad se zna da su nevino, za nijedan oblik krivnje izgubljeni životi i prekinuta nit stvaranja obitelji.
Umirali su sa spomenom Gospe, Isusa, sv. Ante, sv. Martina i drugih svetaca na usnama. Molitva i spominjanje Boga i majke označavali su njihovu pripadnost vjeri i domu. Voljeli su svoj dom, koji je od Gale, Litrića, Strane, Ovrlje, Rude, Voštana i ostalih mjesta bio njihov svijet u velikom svemiru. Tu su rođeni i svoje korijenje bili pustili, ali velika sila ljudskog zla im je odrezala stablo i pustila da se osuši korijenje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Projekti udruge ‘Novi put’


Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put za školsku godinu 2016./2017. od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa dobila je financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti pod nazivom ‘Čuvajmo zdravlje – mladi cetinskog kraja!’ koji će se provoditi u svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Sinja i cetinskog kraja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna nezgoda u Dicmu

Jutros u 5,15 sati u Dicmu, u Prisoju, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je jedno auto sletjelo s ceste.
U slijetanju je ozlijeđena jedna osoba koja je na liječničku obradu upućena u KBC Split, a zasad se ne zna o kakvim se ozljedama radi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR