Utorak, 29.03.2016.

Održan glazbeno-zabavni program Vrilo života na Hanu


Sinoć je u ispunjenoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića – Han održan zabavno-glazbeni program Vrilo života. Prije koncerta ispred ulaza u školu održan je i Uskršnji sajam u organizaciji MO Obrovac i Udruge za očuvanje baštine Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sve je spremno za predstavljanje Alke u New Yorku

Sve je spremno da u New Yorku otpočne izložba ‘Sinjska alka – 300 godina’.

Kao što smo izvijestili, riječ je o izložbi koju organizira Viteško alkarsko društvo u suradnji s Vladimirom Drobnjakom, veleposlanikom u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodnima.

Na izložbi, koja će biti otvorena do 8. travnja u zgradi UN-a, bit će prikazane alkarska i momačka odora, dijelovi konjske opreme, koplje i alka, alkarski barjak, te 20-ak panoa s fotografijama Alke kroz povijest. Također, za vrijeme trajanja izložbe na ekranu će se prikazivati fotografije i promotivni filmovi Alke.

Danas u 15 sati i 15 minuta u programu Hit radija otvaranje izložbe, koje će se upriličiti u 18 sati, najavit će Gordana Čačinović, Sinjanka s američkom adresom, koja sudjeluje u samoj organizaciji izložbe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U prostorijama sinjskog Crvenog križa sutra, 30. ožujka održati će se akcija dragovoljnog darivanja krvi, koju zajednički organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj.
Akcija će se održati u vremenu od 9 do 13 sati, a pristupit će joj i članovi Kluba navijača ‘Torcida’ Cetinski kraja te Društvo prijatelja Hajduka Sinj.
Organizatori pozivaju i ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR