Četvrtak, 29.03.2012.

"Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“

Drage trekerice i trekeri,
Prijave za „Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“ su otvorene! Mosor,jedan od klasika treking utrka u Hrvata,vas nestrpljivo očekuje.Ova godina je po mnogo čemu drugačija od dosadašnjih za Mosor Grebbening i zatreking pokret u Hrvatskoj.Za Grebening je novina povratak u ligu,a u ligi je novina nikad veći broj utrka(12),i pojavljivanje generalnog sponzora u većini utrka.Tako je i Grebbening ove godine dobio generalnog sponzora tvornicu rublja „Galeb Omiš“,i to sa svojom novom kolekcijom donjeg sportskog rublja „Adriatic sport“.
...

Otvorena pršutana 'Delicije Marović'U Gospodarskoj zoni Kukuzovac danas je upriličeno svečano otvaranje objekta investitora Delicije Marović d.o.o. Sinj. U pogonu će za početak raditi dvije osobe, a u dogledno vrijeme očekuje se zapošljavanje još 5 osoba iz evidencije HZZ-a. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradskoj glazbi Sinj nagrada ŽupanijeŽupanijska skupština Splitsko-dalmatinske županije jednoglasno je, na današnjoj sjednici, prihvatila Prijedlog odluke o dodjeli nagrade Splitsko-dalmatinske županije Gradskoj glazbi Sinj za sveukupan rad povodom 150 godina djelovanja.Prijedlog za nagradu županijskom Odboru za dodjelu javnih priznanja podnijeli su Ogranak Matice hrvatske Sinj i Viteško alkarsko društvo Sinj. Nagrada će sinjskoj Gradskoj glazbi biti uručena 13. travnja na svečanoj sjednici županijske Skupštine, povodom Dana Županije splitsko-dalmatinske.
Podsjetimo, župan Ante Sanader prihvatio je pokroviteljstvo nad proslavom 150. rođendana Gradske glazbe Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poljoprivrednici potpisali Ugovore

U sinjskoj Gradskoj vijećnici 29 poljoprivrednika danas je potpisalo Ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta. Ugovori su potpisani na 20, odnosno na 5 godina. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspjeh učenika klasične gimnazije

Učenici Franjevačke klasične gimnazije Sinj ostvarili su odličan uspjeh na državnim natjecanjima iz klasičnih jezika i vjeronauka. Natjecanje iz klasičnih jezika održavalo se u Šibeniku od ponedjeljka do srijede. Prvo mjesto iz latinskog jezika osvojio je učenik Martin Vrlić, predsjednik sinjske Frame. Njegov mentor bio je dr. fra Bruno Pezo. Učenik 2. razreda Franjevačke klasične gimnazije Branimir Plavša na ovom natjecanju osvojio je 11. mjesto.
Jučer je završeno i državno natjecanje iz vjeronauka, koje se održavalao u Križevcima. Učenici Franjevačke klasične gimnazije ekipno su osvojili 3. mjesto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR                                                                                                 

Zlouporaba opojnih droga

Jučer su policijski službenici Interventne jedinice policije od 27-godišnjaka oduzeli 50.4 grama opojne droge marihuane, dok su policijski službenici Policijske postaje Sinj od 33-godišnjaka oduzeli 0.3 grama opojne droge heroin.
IZVOR: PU SD