Četvrtak, 29.03.2007.

DANAS TEHNIčKI PREGLED GRADSKOG BAZENA

Danas je započeo tehnički pregled za puštanje u rad gradskog bazena. Pregled izvodi nadležni ured državne uprave koji izdaje i građevinske dozvole, a osim njih na bazenu su i predstavnici instituta građevinarstva Hrvatske, predstavnici izvođača radova i kooperanata.
Tehnički pregled bazena trebao bi biti dovršen iza 13 sati. Ukoliko prođe tehnički pregled bazen će od sutra moći koristiti građani od 16 do 18 sati, a cijena jednog sata korištenja usluga bazena iznosit će 10 kuna.

TRIBINA

Udruga «Glas roditelja za djecu» danas će u Sinju održati tribinu na temu «Tko i kako odgaja djecu». Ova Udruga je napravila program zdravstvenog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole koji je ocijenjen najboljim na natječaju ministarstva obrazovanja i športa između 24 ponuđena. Na tribini će sudjelovati eminentni stručnjaci sa područja zdravstva, odgoja i obrazovanja koji su i stvarali ovaj program. Tribina koja je prvenstveno namijenjena roditeljima i onima koji se bave odgojem djece održati će se u dvorani franjevačkog samostana večeras u 19 sati.

UDRUGA "NOVI PU" UVODI TJEDNA DEžURSTVA PSIHOLOGA

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi Put» Sinj, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, uvodi i tjedna dežurstva psihologa koji će provoditi program savjetovanja i stručne pomoći ovisnicima i konzumentima svih vrsta droga i članovima njihovih obitelji, kao i ovisnicima o pušenju i alkoholu. Dežurstva će se održavati svakoga četvrtka u prostorijama Udruge u Domu mladih, od 18,00 do 19,00 sati.

KONCERT

Hrvatska glazbena scena mladih i glazbena škola Jakova Gotovca večeras u 19,30 u dvorani glazbene škole organiziraju koncert klaviristice iz Japana Yoko Nishii. Yoko Nishii svoje prvo glazbeno obrazovanje stječe u Tokiju, a zatim se upisuje na višu školu za glazbenu umjetnost «Ino Mirković» u Lovranu. U samo dvije godine završila je četverogodišnji studij u klasi profesora Evgenja Zarafiantsa. U Hrvatskoj je održala niz zapaženih koncerata a svirala je i sa Zagrebačkom filharmonijom.

"DANI KRšćANSKE KULTURE" U TRILJU

U okviru «Dana kršćanske kulture 2007» koji se održavaju u Trilju, večeras će se u gradskom kinu izvesti predstava autorice Niveske Juraga Kovačev «šuma Striborova», prema pripovijetci Ivane Brlić- Mažuranić. Početak je u 18 sati.

PREDSTAVA ZA DJECU

Euritmijski amaterski ansambl udruge «Svitnjak» iz Splita, u subotu u Sinju organizira kazališnu matineju za djecu. Predstava, koja je rađena prema Slovačkoj narodnoj bajci «Putovanje prema suncu», održat će se u sinjskom gradskom kinu s početkom u 11 sati, a namijenjena je djeci od 4 do 12 godina.

SPORT

10. SINJSKI RUN REEBOK POLUMARATON
10. Sinjski "Run-Reebok" polumaraton
1. trka građana i juniorski cestovni kup - 5km
3. kolo Prve Hrvatske cestovne lige

Hrvatski cestovni grand prix

S i nj

Nedjelja 01. travnja 2007. u 9.30h
Organizator: Atletski klub SINJ
Generalni pokrovitelj: RUN REEBOK
Pokrovitelji: Grad Sinj, županija Splitsko-dalmatinska, Cukarin Split

Start i cilj: Sinj, Trg kralja Tomislava (kod pošte)
Staza: 21.0975 km (Sinj-Han-Gala-Otok-Kerep-Sinj) verificirana od HAS-a
Okrepne stanice: 6, 9, 12, 15, 18km
Mjerenje vremena: Zbor Atletskih sudaca Split,( Champion Chip?)
Startnina za polumaraton: 70 kn
Startnina za 5 km: 20 kn
Podizanje startnih brojeva: 31.03. (subota), 18:00-21:00h, hotel Alkar
01.04. (nedjelja), 8:00-9:00h, dvorana kod Kina
(Prilikom podizanja startnih brojeva svaki sudionik dobiva majicu i prigodne poklone)
Pasta-party za sve sudionike: 31.03. (subota) u 19:00h, hotel Alkar
Ručak za sve sudionike: 01.04. (nedjelja) u 13:00h, hotel Alkar
Garderoba i tuširanje: dvorana kod Kina i hotel Alkar
...