Srijeda, 29.03.2006.

APEL IZ VETERINARSKE STANICE SINJ

Sinjska Veterinarska ispostava od početka siječnja provodi akciju cijepljanja pasa i mačaka protiv bjesnoće. Kako se uskoro bliži kraj redovite akcije, veterinari apeliraju na vlasnike da cijepljenje izvrše u zakonskom roku do kraja ožujka kada će inspektori izići na teren kako bi provjerili procijepljenost.

Nekoliko zabilježenih slučajeva bjesnoće na divljim životinjama, razlog su više za obvezno cijepljenje. No ako se posumlja na bolest bilo kod divlje ili domaće životinje prva mjera je izbjeći kontakt i obratiti se nadležnoj veterinarskoj ispostavi.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a


Na konferenciji za novinare sinjskog HDZ-a kojoj su nazočili predsjednik Gradskog odbora Jure Bitunjac i politički tajnik Tomisla Budimir bilo je riječi i komentara s posljednje sjednice Gradskog poglavarstva, a odnosi se na politički pritisak prema Radio Sinju te o odluci Gradskog poglavarstva o stavljanju van snage odluke iz prošle godine o stambenom zbrinjavanju socijalnih obitelji.

Kada je u pitanju Radio Sinj ovo je nedemokratski i politički pritisak na javno i demokratsko sredstvo informiranja u našem gradu i Cetinskom kraju, kaže Bitunjac te dodaje, kako nas ovakvi potezi vraćaju u neka olovna, prošla komunistička vremena. Ništa neobično kada se radi o koncesijskom natječaju za novo četvorogodišnje razdoblje ističe čelni čovjek HDZ-Sinja.

NATJEčAJ ZA KOMUNALNE INSPEKTORE

Gradsko poglavarstvo Sinja raspisalo je javni natječaj za 2 tehnička suradnika za zaštitu okoliša, komunalni inspektor za rad na određeno vrijeme za 3 i 6 mjeseci. Zainteresirani se mogu obratiti osobno na adresu Dragašev prolaz ili poslati pismenu zamolbu uz životopis do 31. ožujka

PRVI "NACIONALNI SAJAM PRšUTA" U SINJU

U organizaciji sinjskog Poduzetničkog centra, a uz pripomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodartva te županije splitsko-dalmatinske najavljen je prvi Nacionalni sajam pršuta u Sinju. Sajam će 7. travnja otvoriti resorni ministar Petar čobanković. Sajam će biti prezentacijskog, ocijenjivačkog, informacijskoga, edukacijskog i trgovinskog karaktera.

PREZENTACIJA MJERA ZAVODA ZA ZAPOšLJAVANJE

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa gradskim i općinskim poglavarstvima Cetinske krajine organizra prezentaciju mjera iz Nacionalnog akcijskog plana za zapošljavanje u 2006. godinu. Prezentacija će se održati u četvrtak, 30. ožujka, u gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati.

PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PJESAMA NIKOLINE BULJ

U četvrtak će u Galeriji Galiotović biti predstvljanje prve zbirke pjesama naše sugrađanke Nikoline Bulj u nazivu "Memoaričnost srca".
Zbirku je objavilo HKD "Napredak" iz Splita, a knjigu će s početkom u 19,30 predstaviti Fra Ante Branko Periša i prof.Hrvoje Markulin. Dodajmio kako će odabrane stihove kazivati prof.Marko Duvnjak i prof.Miljenko Buljac.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas sunčano vrijeme sa temperaturom zraka između 15 i 18 stupnjeva Celzijeva.