Subota, 29.02.2020.

Održan sastanak povodom neformalnog udruživanja klastera TZ Dalmatinske zagore


U Sinju je jučer održan sastanak povodom neformalnog udruživanja klastera turističkih zajednica Dalmatinske zagore.
Na sastanku su sudjelovali državni tajnik Ministarstva turizma Tonći Glavina, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić, načelnik Dugopolja Perica Bosančić, načelnik Klisa Jakov Vetma te direktorice turističkih zajednica Vrlike, Trilja, Sinja i Dugopolje Dijana Maras, Andriana Ivković, Monika Vrgoč i Tomislav Balić.
Na sastanku se razgovaralo o modelu neformalnog udruživanja turističkih zajednica Dalmatinske zagore u jedinstven klaster, zbog povlaćenja sredstava iz fondova Ministarstva turizma namjenjenih za turistički nerazvijena područja, kao i iz fondova namjenjenih za udružene turističke zajednice kroz kvalitetne zajedničke projekte.
Turističke zajednice Dalmatinske zagore i do sada su sudjelovale u nizu zajedničkih projekata, te bi novom zakonskom regulativom to nastavile u službenom obliku. Ovo je jedan od prvih sastanaka na temu neformalnog udruživanja turističkih zajednica Dalmatinske zagore.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Nogometni vikend donosi nam gostovanje vodećeg Junaka u Baškoj Vodi koja je u polusezoni ostala bez nekoliko karika, ali za očekivati je da momčad Stipe Grčića bude na teškom ispitu, jer Urania je sve samo ne lagan suparnik koji je usto i visoko plasiran u poretku.

Hrvacama slijedi prvi domaći ogled u drugom dijelu prvenstva, a domaćin će biti Zmaju iz Blata na Korčuli. Prilika je to Radeljićevoj momčadi da nakon boda osvojenog u Mravincima, konačno na konto dodaju i tri, što je imperativ ako se želi zadržati priključak sa samim vrhom.

Konačno kreće i natjecanje u Prvoj Županijskoj ligi gdje lider i jesenski prvak OSK iz Otoka, svoju sezonu iz snova nastavlja gostovanjem u Vranjicu kod Omladinca. Nema sumnje kako momčad Petra Bašića kreće puna motiva da i pokaže kako i dalje imaju isključivo one najviše ambicije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR