Ponedjeljak, 29.02.2016.

Novi vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u Sinju slavio svetu misu



U Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske jutros je služeno posebno euharistijsko slavlje. Naime, dva dana nakon ređenja u splitskoj konkatedrali, novi vojni biskup msgr. dr. Jure Bogdan došao je u Svetište, kao vjerni štovatelj Gospe Sinjske, predvoditi svetu misu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

Sutra, 1. ožujka u Hrvacama će se održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akciju organiziraju gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub DDK Hrvace, a održat će se u restoranu Vreba od 9 do 13 sati.
Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, posebno mlade koji do sada nisu darivali krv, da im se pridruže, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Vlaji’ u Metkoviću ostvarili odličan rezultat



Članovi Biciklističkog kluba Vlaji Sinj jučer su sudjelovali na XCM utrci u Metkoviću koja je ujedno bila i IX. kolo XC zimske lige Dalmacije.
Pet naših biciklista je u 12 sati uz jaku konkurencju iz Hrvatske, BiH te Crne Gore startalo iz Vida na stazu dugu 27 kilometra, 700 metara nadmorske visine, te su svi ostvarili sjajne rezultate. U Sinj nam se vraćaju sa 4 nove medalje, od toga 2 srebrne i 2 brončane.
Roko Pavlinušić je utrku završio kao trećeplasirani u ukupnom poretku, ujedno i 2. u kategoriji od 20 do 30 godina, dok je u istoj kategoriji 3. mjesto zauzeo Ivan Brčić. Svoju natjecateljsku sezonu sjajno je započeo i Ivan Cvitković osvojivši 3. mjesto u kategoriji od 30 do 40 godina. U kategoriji ‘Plus 40 godina’ Dragan Jelinčić nastavio je svoj uspješni niz ovoga puta sa 2. osvjenim mjestom. U istoj kategoriji je vozio i Ivan Bašić koji je nakon sjajne vožnje zauzeo 4. mjesto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR