Četvrtak, 29.01.2015.

Trilj: Utrostručen broj stipendija

Odlukom gradonačelnika Ivana Šipića, ove akademske godine Grad Trilj dodijelit će 121 stipendiju redovnim studentima, u mjesečnom iznosu od po 500 kuna.

U odnosu na prošlu godinu kada su stipendije primali samo nadareni studenti, ove godine Grad Trilj je donio odluku prema kojoj će stipendije primati svi redovni studenti. Ovakvom odlukom broj studentskih stipendija je utrostručen.
‘Ako želimo biti društvo znanja, o čemu svi govorimo, ako želimo biti socijalno osjetljivi, onda moramo donositi ovakve odluke. Jedan od razloga zbog kojeg smo donijeli ovu odluku je to što želimo pomoći svim našim obiteljima, ali prije svega želimo poticati mlade da uče, jer bez znanja i stjecanja vještina na bilo kojem području, nećemo biti društvo napretka’, komentirao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Od Nove godine sinjski vatrogasci imali 31 intervenciju

Od početka Nove godine vatrogasci DVD-a Sinj imali su 31 intervenciju. Radilo se uglavnom o manjim požarima, do kojih je došlo zbog paljenja biljnog otpada i korova na poljoprivrednim površinama.
Iako je odlukom Županije splitsko-dalmatinske do 1. lipnja dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom, zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić podsjetio je građane na zakonske propise.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR