Petak, 29.01.2010.

Radnici Dalmatinke Nove d.d u stečaju, ne prihvaćaju ponudu tvrtke "Unitas“ d.d. iz Zagreba

Radnici Dalmatinke Nove d.d u stečaju ne prihvaćaju ponudu tvrtke „Unitas“  d.d. iz Zagreba za kupnju tehnološke cjeline  „Dalmatinke Nove“ po cijeni od 7 milijuna kuna, izvjetila je Iva Radonja Predsjednica  Odbora vjerovnika nakon sastanka sa radnicima ispred tvornice. Radonja kaže kako su samo potraživanja radnika veća od 12 milijuna kuna, a na naplatu svojih potraživanja čekaju i drugi vjerovnici. Odbor vjerovnika za 10–tak dana pregovarat će sa zagrebačkim ponuditeljem  kako bi se postigla realnija cijena....

Sport

U Omišu se sutra, 30. siječnja, sastaju "Omiš" i "Alkar", a u 18 sati u Trilju igraju "Cetina" i "Šibenka 4".

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez zastoja i posebnih regulacija

Jutros od 3,30 sati djelatnici sinjske Nadcestarije posipaju sve ceste sipinom i kalcijevim kloridom zbog poledice. Vozači se upozoravaju na dodatan oprez prilikom prometovanja i neka svoju vožnju, način i brzinu prilagode uvjetima na cestama. Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez zastoja i posebnih regulacija.

"Noć muzeja"

Danas, 29. siječnja, se u Hrvatskoj obilježava “Noć muzeja” u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Ovom kulturnom događaju pridružili su se Muzej Cetinske krajine i Galerija Sikirica. U Muzeju Cetinske krajine danas u 19,00 sati bit će otvorena izložba grčko–helenističke keramike iz Arheološkog muzeja u Splitu. Otvaranje izložbe i Noć muzeja uljepšat će klapa Policijske uprave splitsko – dalmatinske županije “Sveti Mihovil”. 
U Galeriji Sikirica, u organizaciji Udruge SKUP, program će se održavati od 18,30 do 1 sat poslije ponoći. Na programu su dva predavanja i tri filma, te nastupi sinjskih glazbenika

Održana treća sjednica–javni kolegij gradonačelnika Sinja

Danas, 29. siječnja, održana je treća sjednica–javni kolegij gradonačelnika Sinja Ivice Glavana i njegovih suradnika. Na dnevnom redu je bilo 5 točaka o kojima će izviješće podnijeti pročelnici gradskih odjela, Od kojih izdvajamo informacija o GZK i prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta.

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sutra, 30. siječnja, će se s početkom u 9 sati održati izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja na temu “Organizacija i sufinanciranje zdrastvene zaštite na području Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Ispostave Sinj“.

Obavijest

U nedjelju 31. siječnja u ponoć, istječe rok do kada budući studenti mogu elektroničkim putem prijaviti svoj izlazak na državnu maturu, koja podrazumijeva tri obavezna predmeta, te izborne po željama učenika.

Obavijest

Danas, 29. siječnja, će se u kino dvorani trilj održati predstava “TAKO JE TO NEKAD BILO” u izvedbi članova KUD-a "Kamešnica" Otok. Početak predstave je u 19 sati.

Krnjevalski dani

Ovog vikenda nastavljaju se krnjevalske aktivnosti, tako bi sutra, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale,  na svoje pohode krenule mačkare  krnevalske udruge “Didi s Kamešnice” iz Gljeva te “Stranjske” iz Otoka čije je okupljanje i polazak zakazano  u 8,30 sati na Kuredžinu guvnu. Zavičajna Udruga "Sukanac" iz Graba sutra organizira tradicionalne mačkare koji polaze u 8 sati s staroga mosta. U 19 sati u prostoru zgrade bivše ekonomije održat će se maskenbal uz bogatu gastronomsku i glazbenu ponudu.

Kino danas

U sinjskom kinu danas će se prikazivati animirani film „Duga“ hrvatskog autora Joška Marušića. Film je temeljen na dvjema pripovijetkama Dinka Šimunovića „Duga“ i „Alkar“. Početak je u 17,30 sati.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice vlažnim kolnicima u unutrašnjosti , a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Duž Jadranske i Ličke magistrale mogućih su odroni zemlje i kamenja.
Vozače molimo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama u Lici: D 42 Josipdol– Poljanak, D 218 GP Užljebić-Dobroselo-Sučević i D 506 Dobroselo-Mazin.
Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika. ...