Utorak, 29.01.2008.

SUDAC IVAN BASIć DONIO RJEšENJE O OTVARANJU STEčAJA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"Sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić danas je donio rješenje o otvaranju stečaja u tvornici "Dalmatinka Nova". Za stečajnog upravitelja imenovana je Natalija Mladineo, dipl. oecc. iz Splita koja je od danas ovlaštena preuzeti upravljanje tvornicom.
Podsjećamo, radnici su tražili stečaj s preustrojem, te se nadaju da će svi ostati u tvornici i da će se nastaviti s proizvodnjom.

Pokušali smo dobiti i izjavu članova uprave "Dalmatinke Nove", no u tvornici su nam kazali kako još uvijek nisu dobili nikakvo rješenje. Uprava Dalmatinke će se o otvaranju stečaja očitovati po primitku rješenja.

Vijest o donošenju rješenja o otvaranju stečajnog postupka na «Dalmatinkom Novom» dio radnika je dočekao pred ulazom u tvornicu. Naime, već 12 dan radnici na smjene dežuraju pred Dalmatinkom kako bi spriječili iznošenje i rasprodaju njene imovine. Tamo će, kažu, ostati do dolaska stečajne upraviteljice.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra će se održati 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, koja će početi u 12,00 sati. Vijećnici će raspravljati o 4 točke Dnevnoga reda: Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, Prijedlog Plana razvojnih programa za razdoblje od 2008. do 2010., Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Grada Sinja za tekuću godinu, te Prijedlog Programa rada Gradskoga vijeća u tekućoj godini.
Sutra će biti drugi pokušaj usvajanja proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, nakon što to gradskom vijećnicima nije uspjelo na pretposljednjoj sjednici. Proračun bi ove godine trebao težiti 85 milijuna 986 tisuća kuna, što je najviše do sada.

IVA RADONJA I 150 RADNIKA UPUTILO OTVORENO PISMO GRADONAčELNIKU SINJA NIKOLI TOMAšEVIćUPredsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove uz supotpis 150 radnika tvornice «Dalmatinka Nova» uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Grada Sinja Nikoli Tomaševiću u kojem između ostalog stoji kako je iznenađena, zatečena, šokirana i razočarana jučerašnjom izjavom gradonačelnika na Hit radiju. U pismu nadalje stoji «Vašom, nadam se, nepromišljenom izjavom moralno ste me diskreditirali i uvrijedili jer sve ono što ste izjavili o meni naprosto nije istina», u pismu stoji i kako je izjavu da manipulira radnicima vodeći «Dalmatinku Novu» u stečaj mogla očekivati od bilo koga neupućenog u stanje oko tvornice, ali od gradonačelnika sigurno ne.

GRIPA

Iako je u Dalmaciju stigla gripa, na području koje pokriva sinjska ispostava Zavoda za javno zdravstvo do danas službeno nije evidentiran niti jedan slučaj oboljenja. Ove godine u Hrvatsku je stigao virus gripe tipa A, koji je i najteži. Virusu gripe odgovara, naime hladno i suho vrijeme, a njegovo širenje pomaže i suh zrak u grijanim prostorijama.
Simptomi gripe su povišena temperatura, glavobolja, bolovi u mišićima i malaksalost. Pomažu mirovanje, dovoljna količina tekućine i lijekovi protiv bolova i za snižavanje temperature. Liječe se zapravo simptomi, jer pravog lijeka za gripu nema.

OBAVIJEST

Podsjećamo sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica da je preostalo samo tri dana za povrat istih. Knjižice se, naime, trebaju vratiti do 31. siječnja u Gradsku upravu, Ured državne uprave u sobu br. 42 zbog ostvarivanja prava na plavi eurodizel i u 2008. godini.

OBAVIJESTU srijedu. 30. siječnja, održat će se redovna godišnja skupština šRD - Sinj kojoj će nazočiti čelni ljudi ovog nacionalnog saveza. Skupštinarima će se iznijeti koje su odrađene aktivnosti u proteklom periodu te prezentirati plan rada za naredno razdoblje. Iz vodstva udruge pozivaju sve članove da se odazovu skupštini.