Ponedjeljak, 29.01.2007.

NOVI POLASCI AUTOBUSA NA LINIJI SINJ-SPLIT

Promet Makarska i Autoprijevoz Sinj od jutros su uveli nove autobusne linije na relaciji Sinj- Split. Novim linijama i linijama ostalih prijevoznika s područja Cetinskog kraja koji prometuju na spomenutoj relaciji, Sinj i Split su, autobusnim linijama u oba smjera, povezani svakih pola sata. Novost je i posljednja autobusna linija sa sinjskog kolodvora za Split u 22,00 sata, a uvedene su i nove noćne linije iz Splita za Sinj u 23,00 i 24,00 sata.

POčELA OBRADA PRIJAVA NA DOHODAK

U splitskom Područnom uredu Porezne uprave do danas je zaprimljeno 2000 i 8 prijava poreza na dohodak u 2006. godini, od čega je tisuću 193 prijave zaprimljeno u sinjskoj ispostavi. Prijave poreza na dohodak u prošloj godini trebaju se dostaviti do 28. veljače.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sutra će se u Trilju održati konferencija za novinare na kojoj će se iznijeti informacije o problematici na slivu rijeke Cetine. Konferenciju će voditi direktor Hrvatskih voda Vodnogospodarskog odjela Split dipl. inž. Anđelko Drnas, a nazočit će joj gradonačelnici Sinja, Trilja i Vrlike, načelnici Otoka, Hrvaca i Dicma, saborski zastupnici Jure Bitunjac i Niko Rebić, te Ivica Kovačević iz splitsko - dalmatinske županije. Konferencija će se održati u prostorijama Hrvatskih voda u Trilju, a počet će u 12,30 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se u 20,00 sati prikazuje akcijski avanturistički film, ekranizacija popularne videoigre «DOA: Dead or alive».

SPORT

U derbiju 12. kola A 1 košarkaške lige Alkar je u svojoj dvorani poražen od ekipe Svjetlost Brod 84 : 56.
U susretu A 2 košarkaške lige košarkaši triljske Cetine pobijedili su u svojoj dvorani ekipu Stari grad iz šibenika 79 : 62.

Početkom veljače športsko - ribolovno društvo Cetina Sinj organizira polaganje ispita za ribolovce. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti telefonom na bro 822 - 715 ili 098/ 937 651.

KRONIKA 92

PP SINJ, 28.01.2007. g., u Sinju, Glavička ul., dvadesetosmogodišnjaka, koji se nalazio u društvu s prijateljem, bez povoda je napao NN muškarac udarivši ga nogom u glavu. Dvadesetosmogodišnjak je naknadno zatražio liječničku pomoć te su mu u KB Split utvrđene teške tjelesne ozljede (fraktura lubanje i moždano krvarenje) zbog čega je hospitaliziran na Odjelu neurokirurgije. Za počiniteljem se traga.
IZVOR: PU SD