MINISTRI NA RAFTINGU


FOTO: VEčERNJI LIST
'Bili bismo brži jedino da je u gumenjaku veslao i premijer Sanader', rekao je ministar kopna, mora i rijeka Kalmeta na cilju na Zrmanji. Bez kancelara- kormilara nije ni čudo da se ministar čobanković zamalo utopio.


ZRMANJA - Na Zrmanji je u subotu održana Prva hrvatska rafting-regata Zrmanja 2006. Natjecatelji su na dionici od Kaštela žegarskog do Berberova kuka trebali prijeći 14,5 kilometara. Vožnja traje od dva do tri sata.

Natjecalo se trideset ekipa, među kojima i Vladina, koju je vodio ministar mora, razvitka, prometa i turizma Božidar Kalmeta, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora regate. S njim su bili i ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović, ministar poljoprivrede Petar čobanković, obrane Berislav Rončević i unutarnjih poslova Ivica Kirin.
"Danas štedimo na benzinu pa ćemo koristiti hidropogon. Iako sam sigurniji na cesti, vjerujem da ćemo se snaći i na vodi. Ministricu Kolindu Grabar-Kitarović stavili smo u sredinu, gdje je najsigurnija, a ministra Petra čobankovića na kraj čamca, kako bi nam držao ravnotežu", izjavio je na startu Kalmeta.

Vladina posada uspjela je za samo sat i 25 minuta odveslali 14,5 kilometara dugu stazu, piše Večernji list. "Bilo je teško i naporno, ali svi smo se trudili i bili kao jedan. Najzahtjevnije je bilo na najvećem slapu, Ogarovom buku, gdje nas je zalila voda, ali smo sve izdržali", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

"Bili bismo brži jedino da je u gumenjaku veslao i premijer Ivo Sanader", nije odolio a da se ne dodvori Kalmeta.

Najzanimljiviji prizor raftinga bio je izlazak ministra čobankovića iz gumenog čamca na cilju u Berberovom buku. čobanković je krivo procijenio dubinu rijeke te pri iskakanju iz čamca potonuo do kacige u vodu. "Nije mi bilo ništa", rekao je ministar poljoprivrede.

"Za sljedeću regatu ću pozvati i ministra Ivana šukera, koji bi posadi Vlade donio dodatnu težinu, potrebnu da bi gumenjak glisirao", rekao je ministar policije Ivica Kirin za Večernji list.

IZVOR:Hina|Večernji list|IskonPortal
29.04.2006.


30.04.06