MARIJA žANKO RAZRIJEšENA DUžNOSTI TRENERA žRK "SINJ"

Upravni odbor ženskog rukometnoga kluba Sinj na svom 10 sastanku održanom 10. travnja donijeli su jednoglasnu odluku o razrješenju dužnosti dugogodišnje trenerice Marije žanko. Predsjednik kluba Ante Sesardić ističe kako su odluku o privremenom razrješenju trenerice žanko do 1. kolovoza donijeli zbog lošijih rezultata, a mišljenja su kako nije kao trener napravila nijednu adekvatnu animaciju rukometašica. Isto tako kaže kako će struka odlučiti što će Marija žanko raditi u klubu od prvoga kolovoza.

Trenerica Mara žanko ističe kako odluku upravnog odbora poštuje u potpunosti ali da se ne želi u klub vratiti ni 1. kolovoza. što se tiče animacije ekipe upravni odbor i predsjednika posebno je kako kaže u svom dopisu upozoravala na događanja i rad u klubu na što su isti reagirali tek 6 mjeseci poslije svoga dolaska "snimali su sitaciju". Osobno ne preuzima na sebe kao trener niti jedan posto odgovornosti za rezultat koji nitko od mene nije ni tražio, a ista uprava je rekla bitno je neka se igra. Mogu kazati samo da su optužili starije igračice da su one rezultirale mom odlasku, a isti ne znaju ili ne žele znati da su te iste zadužile klub dok su svojim trudom, radom i zalaganjem postizale rezultate.
Dolaskom ovako sam nešto i očekivala ali ne i način na koji ste to i napravili, da ste mi otkaz uručili u prolazu, a tako ste i komunicirali samnom, a sa igračicama nažalost ne. Klubu i dalje želi uspjeh i dobre rezultate.

Nezadovoljna vođenjem i upravljanjem kluba, te zbog neslaganja odluke upravnog odbnora o razrješenju trenerice Marije žanko u kojem i dalje rade samo dva čovjeka neopozivu ostavku na trenerskom mjesto u ženkom rukometnom klubu Sinj jučer je podnijela trenerica Marija Vrdoljak. Gđa Vrdoljak smatra kako je je degradirana zbog oduzimanja ekipe i nedodjeljivanjem druge. Trenerica Vrdoljak ističe kako je počela s radom 85/86, a iz te generacije potječu jako dobre i poznate igračice kao štos u Litrtre, živalj, Vrdoljak, Hrgović i Poparić. Vašim dolaskom i oduzimanjem mlađih kadetkinja ne možete kazati da ništa ne znaju, a pokazale su to i na netom završenom turniru. Trenerica Vrdoljak smatra kako uprava ionako nije računala na nju, jer joj nisu bili u stanju produžiti ni trenersku licencu koja stoji tek 120 kuna. Revoltirana sa svim događanjima u klubu pitam se, stoji na kraju ostavke, da li u klubu kojega Vi vodite treba biti sposoban ili podoban?

27.04.06