Srijeda, 28.12.2016.

Monodrama Božidara Alića ‘Bez lustracije nema Kroacije’ u Sinju


‘Bez lustracije nema Kroacije’ naziv je monodrame Božidara Alića, velikana hrvatskog glumišta, koja će sutra, 29. prosinca biti izvedena u Sinju.
Monodrama ‘Bez lustracije nema Kroacije’ je Alićevo žestoko političko promišljanje o vremenu u kojem živimo. Autor u njoj odriješito, jasno i glasno govori o svom viđenju aktualnog stanja u hrvatskom društvu, narodu i državi. Monodrama, kako kaže, predstavlja njegov životni credo i domoljubni obračun sa svim vrstama izdaje nacionalnih interesa, te njome započinje svoju posljednju glumačku i prvu političku turneju kojom namjerava obići sve hrvatske gradove i sela te dijasporu.
Nakon zagrebačke praizvedbe i nekoliko gostovanja u drugim mjestima, te sinoćnje izvedbe u Splitu, Božidar Alić sutra stiže u Sinj. Monodrama ‘Bez lustracije nema Kroacije’ bit će izvedena u sinjskom gradskom kinu s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.
Organizatori, Udruga boćara „Branitelj“ iz Splita najavljuju kako slijede događaji koji će uzdrmati Republiku Hrvatsku!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brnaze: U prepunoj crkvi održan koncert Mješovitog i Dječjeg zbora


Sinoć je u prepunoj Crkvi svetoga Nikole Tavelića u Brnazama održan svečani božićno-novogodišnji koncert Mješovitog zbora i Dječjeg zbora svetoga Nikole Tavelića te njihovih gostiju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glavice: Proslava sv. Ivana apostola i evanđelista


Blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, svake godine, pa tako i ove, proslavljen je u župi Čudotvorne Gospe Sinjske, u područnoj crkvi u Glavicama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR