Srijeda, 28.12.2011.

Donacija gradonačelnika Sinja Ivice Glavana Policijskoj postaji SinjDana 28. prosinca 2011.g. u prostorijama Policijske postaje Sinj, gradonačelnik Ivica Glavan za potrebe Policijske postaje Sinj, ispred Grada Sinja donirao je 4 uredske stolice, te jedno osobno računalo s monitorom i printerom.
Također, istima je uručio i natpisne pločice za označavanje prostorija u objektu PP Sinj, koje je PP Sinj donirala tvrtka GZK Znak Grupa d.o.o., koja bi na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj uskoro trebala otpočeti s izgradnjom proizvodno-poslovnog objekta.
IZVOR: WWW.SINJ.HR

Raspored blagoslova obitelji

U župi Gospe Sinjske počeo je blagoslov obitelji za koji je potrebno pripremiti križ, svijeću i blagoslovljenu vodu. Blagoslov se obavlja od 9 do 19 sati.  Donosimo raspored blagoslova u Sinju i Glavicama.

SINJ
Četvrtak,29.12.2011.od 9,00 sati
-BAZANA
-ULICA KNEZA BRANIMIRA

Petak,30.12.2011 od 9,00 sati
-LUKA(zgrade)
-PUT ŽUPIĆA
-ŽUPIĆI
-KOKOTI-ŽIVALJI
-BRNAŠKA ULICA
-ŽANKOVA GLAVICA
-ULICA KRALJA ZVONIMIRA
-ZEČEV PROLAZ
-DRAGAŠEV PROLAZ
-SERDARA VUČKOVIĆA
-GLAVIČKA
-TRG KRALJA TOMISLAVA
-SUHAČ(od Karaguše do Bašića)

Subota, 31.12.2011 od 9,00 sati
-TRG GOJKA ŠUŠKA
-ZGRADE NA ULAZU NA TRG GOJKA ŠUŠKA(ul.Miljenka Buljana)
-TRIPALOV VOĆNJAK
-SUHAČ(od Bašića)
 
GLAVICE
Četvrtak 29.prosinca
- Bilođerići, Šimići, Gulići, Jadrijevići-Cvrlje, Mladari, novonaseljene obitelji poviše ceste, Bogdani, Kunice i Cvrlje.

Petak 30.prosinca
- Poljakova Glavica i uz cestu prema Šolti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Obavijest

Dana 29. prosinca 2011. godine (četvrtak) u Gradskoj vijećnici od 10:00 sati, Gradonačelnik Grada Sinja potpisat će 162 Ugovora o stipendiranju studenata u 2011./2012. akademskoj godini.

Koncert za Luciju i Ivana

Večeras će se u sinjskoj sportskoj dvorani, s početkom u 19 sati, održati humanitarni koncert za teško bolesnu šestogodišnju djevojčicu Luciju Barać i trinaestogodišnjeg Ivana Bilokapića. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Donesen Proračun Grada Sinja

Na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala do 2 sata ujutro, donesen je Proračun za 2012. godinu u iznosu 68 milijuna i 920 tisuća kuna.
Uoči rasprave, uz Prijedlog proračuna za 2012. godinu, vijećnicima je dostavljen i amandman Odbora za proračun i financijsku kontrolu kojim se sredstva namijenjena za sport smanjuju za milijun kuna, a sredstva za kulturu za 350 tisuća kuna. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer oko 15.00 sati izbio je požar u Dugopolju. Opožaren je 1 ha suhe trave, dok je izgorjelo više košnica sa pčelama, u vlasništvu 48-godišnjaka. Slijedi očevid.

Jučer su na području Sinja izbila dva požara. Oko 13,30 sati požar je izbio u mjestu Rumin, općina Hrvace. Izgorjelo je oko 3 ha suha trave i niskog raslinja. U požaru koji je izbio oko 15.30 sati u mjestu Ugljane opožareno je oko 2 ha suhe trave.

Jučer oko 12.30 sati u Sinju, 13-godišnjak je, prilikom igre, aktivirao i bacio petardu (pirotehničko sredstvo II razreda) koja je pogodila 11-godišnjeg dječaka. On je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu, te mu je pružena liječnička pomoć.
IZVOR: PU SD

Božićni sajam u Trilju

Turistička zajednica Grada Trilja i Grad trilj organizatori su Božićnog sajma koji će se održati danas u Trilju, s ciljem turističke promocije Trilja i okolice. Na sajmu će se predstaviti 20-tak izlagača, među kojima su vlasnici restorana s područja Trilja sa svojim specijalitetima, vinari, pekari, proizvođači sira, meda i suhomesnatih proizvoda koje će posjetitelji moći degustirati, te proizvođači suvenira i raznih rukotvorina, kulturno-umjetnička društva Cetinskog kraja, pjevači rere i mnogi drugi.
Sajam će se održati na parkiralištu ispred hotela Sveti Mihovil, pod šatorom, a počet će u 16 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA 2011. GODINU

28.12. Božićni koncert- Mješoviti zbor Grada Sinja 19:30 Crkva Gospe Sinjske

30.12. Božićno-novogodišnji koncert- Gradska glazba Sinj 20:00 Gradsko kino

31.12. Zabavno-glazbeni program "Stara godina na pijaci"  09:30-12:30 Trg kralja Tomislava

HEROJI ZAGORE: Svaka kuća u Tijarici daruje krvTIJARICA – U Tijarici je jučer održana druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa iz Sinja te Odjelom za tranasfuziju Kliničkog bolničkog centra-a Split, organizirala udruga „Pokrenimo Tijaricu“.

Pozivu udruge odazvalo se 42 darivatelja; 10 je odbijeno iz zdravstvenih razloga, a njih 32 je darovalo krv! Ovo je rekord za akcije organizirane u Tijarici koju nasatanjuje mali broj, uglavnom starijeg stanovništva. No, u odnosu na broj  stanovnika, Tijarica  ima najveći  postotak darivatelja na području Dalmacije, a i šire.

Posebne Zahvalnice Crvenog križa Hrvatske jučer su za 10 darivanja dobili; ANKA JUKIĆ, BORIS TOKIĆ  te župnik  don MATE LEKIĆ koji svojim primjerom i djelovanjem potiču i mlađe darivatelje na humano djelovanje. Sa svakom novom akcijom, sve je više novih, mladih darivatelja koji darujući svoju dragocjenu tekućinu doslovce spašavaju živote.

Udruga „Pokrenimo Tijaricu“ zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj humanoj akciji!

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM