Ponedjeljak, 28.12.2009.

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske

Poznati su i službeni rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora za predsjednika RH. U drugi krug ušli su Ivo Josipović kandidat SDP-a s 32,42 posto osvojenih glasova. S Josipovićem u drugi krug ulazi nezavisni kandidat Milan Bandić s 14,83 posto glasova. Na trećem mjestu je kandidat HDZ-a Andrija Hebrang s 12,04 posto glasova. Na ove izbore izašlo je 1 miljun 954 387 birača ili 43,96 posto od broja upisanih.

Prema privremenim rezultatima gradskih i općinskih izbornih povjerenstava na području Cetinskog kraja na izbore je izišlo 44,70 % glasača. Najveći broj glasova dobio je Dragan Primorac 21,74 %, slijedi ga Andrija Hebrang 21,04 %, zatim Ivo Josipović 18,03 te Milan Bandić 13,77 %.      
                                                                                                                 
U Gradu Sinju najviše glasova osvojio je Ivo Josipović 24,36 %, zatim Dragan Primorac 18,20 %, Andrija Hebrang 16,24, te Milan Bandić 15,12 %.

Dragan Primorac najviše je glasova dobio u Trilju, Otoku i Dicmu, a Andrija Hebrang u Vrlici i Hrvacama. 

Analizu rezultata izbora na području Cetinskog kraja poslušajte u Temi dana Hit radija u 13,00 sati.

Priopćenje za javnost UHBDDR Sinj

UHBDDR Sinj uputio je priopćenje za javnost u kojem daje podršku bivšem zamjeniku zapovjednika specijalne policije Željku Sačiću i četvorici njegovih suboraca koji su u pritvoru u Remetincu.

Počeo blagoslov obitelji

Blagoslov obitelji u Sinjskoj župi počeo je jutros. Na području Sinja obavlja se u zgradama na Bazani te od Brnaškog groblja do Pazara, s gornje strane. U Glavicama se blagoslov obavlja od kapelice Svetog Ante prema Gornjim Glavicama, a u Brnazama od Klarića, s donje strane državne ceste. Raspored možete pogledati ovdje.

Akcija darivanja krvi u Tijarici

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Udruga “Pokrenimo Tijaricu” organiziraju akciju darivanja krvi u Tijarici. Akcija će se održati sutra, 29. prosinca, u prostorijama škole od 9 do 13 sati.
Ovo je posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi na području Cetinskog kraja.

Sport

Nastavlja se odigravanje Malonogometnog turnira u Sinju. Večeras su na rasporedu tri utakmica. Prva počinje u 19,00 sati, a igraju Pletionica Ivković i Konoba Kod Kude, u 19,50 Hajduk kadeti – Mnk Satrić, a u 20,40 Suhač commerce – Bagra Sinj.

Utakmice triljskog Malonogometnog turnira počinju u 18,30 susretom ekipa CB Petica Coca cola Trilj i Gušt Trilj. U 19,30 igraju Gasta i Bule Almont i DVD Trilj, a u 20,30 ZZ Gradnja Imotski – Zabava počinje Split.

Ove godine nakon što je otvoren ŠC Sv. Mihovil na Meljači, Brnažani su ostvarili niz zapaženih nogometnih djelatnosti,kao što su organizacija veteranskih turnira za vrijeme Brnaškog derneka, rad s mlađim uzrastima, vrlo dobri nastupi u veteranskoj županijskoj ligi i nedavno odlično organizirani kamp za najmlađe uzraste s područja Cetinskog kraja koji je organizira ŽN SD. Cijela analiza  provest će se sutrašnjom skupštinom u 19 sati.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima te na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale zbog mogućih odrona. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i kroz Slavoniju, a posebice na dionicama autocesta: A 1 od Zagreba do Karlovca i od Gospića do tunela Sveti Rok, kao i na A 2 Zagreb-Macelj, od Maclja do Krapine. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.
IZVOR: HAK