Petak, 28.12.2007.

SVEčANO POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU



U Gradskoj vijećnici Grada Sinja, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Grada Sinja, u akademskoj godini 2007./2008. Odlukom Gradskog poglavarstva ove godine će stipendije Grada Sinja primati 72 studenata, i to 48 studenata koji su to pravo zadržali iz prethodne godine, po šest studenata prve i ostalih godina studija, po pet studenata prve i ostalih godina studija iz obitelji lošijeg imovinskog stanja, te dva studenta iz obitelji sa sedmero i više djece. Studenti će dobivati stipendije u iznosu od po 600,00 kuna. U ime Gradskog poglavarstva Ugovor će sa studentima potpisao je gradonačelnik Nikola Tomašević.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA TRILJA

Gradsko poglavarstvo Grada Trilja predložilo je proračun za 2008. godinu u iznosu od oko 28 milijuna kuna. Najviše bi novca u gradsku blagajnu trebalo namaknuti od poreza i prireza na dohodak, oko 10 milijuna kuna, kao i ove godine. Najviše proračunskog novca uložit će se u razvoj gospodarske zone čaporice oko 12 milijuna kuna. Sjednica vijeća bit će sutra u 9 sati.

BLAGOSLOV OBITELJI

U župi Gospe Sinjske danas je nastavljen blagoslov obitelji, i to od brnaškog groblja do kapelice Srca Isusova - ispod ceste, desna strana šabića ulice, od broja 1 do 19, te područje do Elektrodalmacije. Danas će se blagoslov obavljati i u Splitskoj ulici, zatim oko Pazara, u Ulici kneza Branimira, te Luka ulazi 1, 3, 11, 21, 23 i 25.

Počeo je i blagoslov u Glavicama. Danas će se blagosloviti domovi u Anušićima, Marasima i dio Labrovića.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Udruge Pokrenimo Tijaricu, održava se u zgradi osnovne škole u Tijarici. Akcija se provodi do 13 sati, a organizatori pozivaju sve Tijaričane, od 18 do 65 godina starosti, da pristupe akciji i daruju krv za potrebe Tranfuzijskog odjela KBC-a Split. Inače, ovo je šesta po redu akcija darivanja krvi u Tijarici.

SPORT

U jučer odigranim susretima na malonogometnom turniru u Sinju postignuti su slijedeći rezultati:

Guj Slivno-Stega udovičići 6-2, Mnk Sutina-Pizeria Fantasia 0-3, MNK Azra-Građenica Dugopolje 3-2, Signum color-Auto servis Ikljaš 0-2 i šD Dicmo-Best Ozzy Blaškan 3-2.

Danas se sastaju:

U 18 i 40 Artem Split i MNK Vrlika
19 i 30 Sagapo Sinj i šD Branitelj Turjaci
20 i 20 Baja S Hrvace i Suhač Comerc Sinj
21 i 10 Kadeti Sinj i CB Bosti Sinj


Na triljskom Alianz kupu postignuti su slijedeći rezultati:
Stara kuća-Bazana 0-3
Dovita 2-CB Latina 6-2
CB Dinda-Pržina Jelen Turjaci 3-5
Guj Slivno-Stega Udovičići 3-0

Danas igraju:
17 i 30 šD Dicmo i Pako Split
18 i 30 Gasta i Bula Almont Košute-CB Petica Trilj
19 i 30 Zabava počinje Split i Trošna pojta Muć

OBAVIJEST

Udruga "Studenti Cetinske krajine" 28.prosinca 2007. godine organizira Božićno-novogodišnji tulum u clubu Gajo s početkom u 21 sat.
Pozivamo sve studente i maturante da nam se pridruže na ovom druženju uz prigodni zabavni program, a sve prisutne očekuje i poklon iznenađenja.