Četvrtak, 28.12.2006.

POčEO BLAGOSLOV OBITELJI

U župi Gospe Sinjske u tijeku je blagoslov obitelji koji će potrajati do Sveta Tri kralja. Iz svetišta mole vjernike da na dan blagoslova obitelji, ako je moguće, svi članovi budu na okupu, te da pripreme križ, svijeću i blagoslovljenu vodu. Blagoslov se svakodnevno održava od 9 sati. Blagoslov obitelji danas će biti u Splitskoj ulici, oko Pazara, u Ulici kneza Branimira, na Luci, u Ulici don Frane Bulića, župići i Kula, Ulici Ivana Lovrića, Put Ruduše i Kokoti - živalji., sutra od 9 sati blagoslov će biti u obiteljima koji stanuju na Trgu Gojka šuška, Tripalovom voćnjaku, Put Ferate, Alkarskom trkalištu, Stuparića oboru, ulici SerdaraVučkovića, Dragašev Prolaz, žankovoj Glavici, ulici kralja Zvonimira, Brnaškoj ulici, Ivana Filipovića Grčića od benzinske desno prema Medinjaku te u Zagrebačkoj ulici, ulici Ivana Gundulića te na čugurinog glavici.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja u 10 sati upriličeno je e svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata u tekućoj akademskoj godini. Odlukom gradskog poglavarstva ove godine grad će stipendirati 74 studenta u mjesečnom iznosu od 600 kuna.

KONCERT

Tradicionalni božićno novogodišnji koncert Gradske glazbe Sinj održati će se večeras u Gradskom kinu od 20 sati. Gosti glazbara biti će Klapa Sinj. Ulaz je slobodan

IZLOžBE

U Galeriji Galiotović večeras će biti otvorena izložba umjetničkih radova sinjanke Ede Kerekeš.
Otvaranje izložbe najavljeno je za 18 sati i 30 minuta.
Građani još uvijek u istom prostoru mogu pogledati i izložbu akademskog slikara Josipa Botterija Dinija, na kojoj su predstavljena 22 slikarova djela.

BOžIćNI PARTY STUDENATA

Udruga Studenata Cetinske krajine organizira Božićni party studenata, koji će se održati sutra u petak u caffe baru Gajo, s početkom u 21,00 sat. Nastupit će «Live band» a članovi Udruge će prisutne darivati prigodnim poklonima. Poziv je upućen svim studentima s područja Cetinske krajine, osobito maturantima - budućim studentima.

SPORT

Na Božićno - novogodišnjem malonogometnom turniru u utakmicama predkola športsko društvo Branitelj i MNK Cetina igrali su 8:0, Skalice šime i Arten Solit 7:3, Sagapo Sinj -CB Roda Sinj 7:1 , Pizzeria Fantasia- sinj----MNK Pržina -Jelen. Večerašnje utakmice počinju u 18 i 40.

U triljskoj športskoj dvorani utakmice Božićno novogodišnjeg malonogometnog turnira počinju u 18 sati.

Rugby klub Sinj u gradskoj vijećnici danas u 16 sati će održati svečanost na kojoj će se najuspješnijom ragbijašima dodijeliti prigodna priznanja.

KRONIKA 92

PP SINJ, 26/27.12.2006. g. nepoznata osoba nasilno je otvorila prozor na prodavaonici u Sinju, te iz unutrašnjosti otuđila više boca alkoholnog pića, kutije raznih cigareta i bonove za mobitele te novac. Pričinjena je materijalna šteta od oko 45 000 kn.

PP SINJ, 27.12.2006.g., u Sinju je izvršen očevid u prodavaonici kojim je utvrđeno kako je istoga dana nepoznati počinitelj nasilno ušao u unutrašnjost odakle je otuđio novac i više komada Vip i Simpa bonova. šteta je oko 10 000 kn.
IZVOR: PU SD