Srijeda, 28.12.2005.

REPLIKA SPOMENIKA GAJA LIBERIJA

Sinjski entuzijast samouki kipar Dejan Poljak svojoj paleti radova od sinjskog kamena «muljike» monolita dodao je repliku stele iz Sinja, Vrličke 10, točnije spomenik prvom, priznatom, nogometašu na svijetu Gaju Liberiju.
Spomenik je iskopan sredinom 19. stoljeća u Gardunu, a u Sinj ga je donio Marin Perković te ugradio u zid obiteljske kuće. Bepo Britvić je prvi proučio stelu, odgonetnuo natpis na njoj i učinio sve da za stelu saznaju javnost pa čak i FIFA, koja je to učinila u svom službenom biltenu FIFA News broj:71 iz travnja 1969. godine.
...

STANJE NA CESTAMA

U protekla 24 sata na području Sinja palo je 20-tak litara kiše. Zbog loših odvodnih kanala na pojedinim prometnicama se stvaraju vodeni čepovi koji najčešće uzrokuju prometne nezgode. Ovakvih čepova najviše ima na dijelu prometnice od Sinja prema Trilju.

Policija upozorava na povećani oprez u prometovanju na Cetinskim cestama. Mokre su i skliske, a na nekim dionicama ima i odrona kamenja i zemlje. Policija i vatrogasna služba inetervenirala tijekom noći u Glavicama kada je došlo do zapaljenja sušare. Nije se mogla spasiti, ističu, ali je spriječeno proširenje vatre na susjedne kuće. U sušari je bila veća količina mesa koje je potpuno izgorjelo.

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji nastavlja se i danas posjetom ulicama Kneza Branimira, na Luci, župićima. Blagoslov će biti na Kuli, Put Ruduše, Kokoti - živalji, Alkarskom trkalištu, don Frane Bulića, Ivana Lovrića i Stuparića oboru.


KONCERT KLAPE SINJ I GOSTIJU

Sinoć je Crkva čudotvorne Gospe Sinjske bila potupno ispunjena do kraja ljubiteljima klapske pjesme i starih napjeva. Klapa Sinj i mješoviti zbor "Kolo" iz šibenika izveli su prigodne božićne i druge pjesme.

Dirigentica zbora profesorica Mira Grujić ističe kako je od svih koncerata ovaj u Sinju bio daleko najbolji i uspješniji, pogotvo kada zbor ima eksluzivno pravo izvoditi stare pučke napjeve našeg najpoznatijeg ansambla LADO.VIJESTI IZ VRLIKE

Grad Vrlika može biti zadovoljna učinjenim u protekloj godini. Jure Plazonić iz Uprave Grada ističe infrastrukturne i gospodarske objekte, sanaciju vodovodne mreže u koju je utrošeno 3,5 milijuna kuna, športsko rekreacijski centar "česma" koji će biti u funkciji sljedeće godine.
Kupnja knjiga učenica iz vrličke osnovne škole, naknada za novorođenčad samo su neke od pogodnosti Vrličanima koje je tamošnje Polavarstvo donijelo, a 2006. bi trebala donijeti proširenje radne zone Kosori kao i otvoriti dodatne mogućnosti stimuliranja mladih i obrazovanih osoba.

MALONOGOMETNI TURNIR U SINJU

Večeras utakmice Malonogometnog turnira u Sinju počinju od 18 i 50 kada se sastaju MNK Azra Sinj i rukometni klub Kamičak, Sveti Jakov Dicmo i Caffe bar Dovita Sinj igraju u 19,40, od 20 i 30 sastaju se Caffe bar atelier iz Sinja i Pletinica Ivković iz Splita, poljednja utakmica najavljena je za 21,30 kada će se sastati caffe bar Teks i MNK Vihor Sinj.

VRIJEME

Tijekom noći i jutra palo 24 litre kiše po metru četvornom. Temperatura zraka u 7 sati bila je 8 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana još će malo zatopliti. Oblačno vrijeme s kišom zadržat će se u većem dijelu dana.