Utorak, 28.12.2004.

NEVRIJEME U CETINSKOJ KRAJINI

U proteklih 48 sati na području Cetinskog kraja palo je palo je više od 100 litara kiše po četvornom metru, a nevrijeme je prouzročilo i više kvarova na elektromreži kao i odrone na prometnicama...
...

LJUBO ćESIć ROJS U SINJU

Udruga Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata za večeras u 18 sati najavljuju konferenciju za tisak na kojoj će poseban gost biti predsjednički kandidat general Ljubo ćesić Rojs. Za boravka u Sinju General Rojs od 17 sati i 30 minuta sastat će se sa dragovoljcima domovinskog rata i svim zainteresiranim granima Sinja u glavičkoj ulici. Dodajmo ovome da će Rojs svoj vekliki predizborni skup održati večeras u 20 sati u splitskom hotelu Marjan.

KONCERT KLAPE SINJ I GOSTIJU

U organizaciji Poglavarstva grada Sinja Klapa Sinj večeras u 20 sati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske priređuje prrigodni božićno-novogodišnji koncert.
Dodajmo ovome da će na večerašnjem koncertu nastupiti ženska klapa Tamarin iz Vranjica , Iva Ajduković, klarinetist Ante Jelinčić, a na glasovirskoj pratnji prof. Olga Račić. Voditelj programa je prof. Jakov Dukić.

čUVAJ SE SINJSKE RUKE U SINJSKOM KINU

čuvaj se sinjske ruke, film Maria Kovača s glavnim glumcem Borom Leejem večeras će se u 20 sati premijerno prikazati u gradskom kinu. Poslije filmske projekcije povodom 10 -godišnjeg rada na filmu Borisa Ivkovića u disko klubu San Remo održat će se party uz nastup Postolar Tripera i grupa Trens.

BLAGOSLOV KUćA

Iz Svetišta čudotvorne Gospe sinjske obavještavaju građane da se sutra blagoslov vrši u ulicama Kralja Zvonimira, Brnaškoj , Ivana Filipovića Grčića od benzinske postaje desno prema Medinjaku, Zagrebačkoj, Ulici Ivana Gundulića, Dragaševom Prolazu, Tripalovu voćnjaku zgrada 1, Put Ferate, Put aeredroma, od autobusnog kolodvora do hipodroma te od aeredroma do hipodroma i u ulici Put šumarije.

MUP O HRVATIMA KOJI SU SE ZATEKLI NA UGRžENIM PODRUčJIMA JUžNE AZIJE

U trenutku snažnog potresa u blizini Sumatre, koji je potom izazvao niz tsumanija u južnoj Aziji, prema posljednjim podacima bilo je 40 hrvatskih državljana, od kojih se 20 javilo obiteljima, izjavio je načelnik odjela MUP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija Vinko Ljubičić. Dodao je da se oni koji se nisu javili svojim obiteljima nalaze na Tajlandu, šri Lanki i u Indiji. Među njima je i 10 osoba iz tri obitelji, a ostali su pojedinci.

Hrvatski crveni križ uputio je poziv hrvatskoj javnosti za pomoć stanovništvu zemalja Bengalskog zaljeva.. Hrvatski građani mogu pomoći uplatom na račun 2360000-1101396032 ili pozivom na broj 060-888-201.

PORASLI OSNOVNI žIVOTNI TROšKOVI

Sindikalna košarica SSSH pokazuje da su osnovni životni troškovi četveročlane obitelji u prosincu porasli 2,6%, a prosječnom plaćom moglo se pokriti samo 72% troškova. Minimalni životni troškovi radničke obitelji u prosincu su iznosili 5.472 kune, a plaća za listopad bila je 3.952 kune. Na rast troškova najviše je utjecalo poskupljeje voća, povrća i grijanja.

PREDSJEDNIčKI IZBORI

Na području Splitsko-dalmatinske županije 2.siječnja u sedam sati otvorit će se 603 biračka mjesta kako bi 410.707 regitriranih birača moglo izići na izbore i glasovati za jednog od 13 predsjedničkih kandidata.
Birači koji žele na dan predsjedničkih izbora glasovati izvan mjesta svog prebivališta, a nalazit će se izvan Hrvatske trebaju do 31.prosinca u svom uredu za opću upravu podići potvrdu za glasovanje u inozemstvu, objavio je GONG.

POčETAK RADOVA NA IZGRADNJI TUNELA KROZ BIOKOVO

Sutra počinju radovi na izgradnji tunela kroz Biokovo Sv. Ilija, potvrđuju iz zagrebačke tvrtke Mediteran Union Tuneli , koncesionara radova. Tunel će biti dug 4,3 km, a cijena radova je oko 55 milijuna eura.

GORIVO NE POSKUPLJUJE

INA ni ovaj tjedan neće mjenjati cijene naftnih derivata. Inače, u ovoj godini naša naftna industrija 23 puta mijenjala je cijene, 14 puta naftni derivati su poskupili, a 8 puta cijene su korigirane na niže.