Utorak, 28.11.2017.

Božićnice za nezaposlene Sinjane!

Nezaposleni s područja Grada Sinja, koji su prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje, ove godine po prvi puta će dobit božićnicu u iznosu od 170 kuna.
Ovu odluku, na prijedlog vijećnika MOST-a – Mira Bulja, Joška Kontića, Frane Boke, Milana Jukića i Petra Župića, sinoć je donijelo sinjsko Gradsko vijeće prilikom donošenja rebalansa proračuna za ovu godinu.
Božićnica koju će dobiti nezaposleni ekvivalentna je visini božićnice koju već godinama primaju sinjski umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 1.600 kuna. Obrazlažući amandman, predsjednik Kluba vijećnika MOST-a Miro Bulj istaknuo je kako je ovo socijalna mjera koja će olakšati tešku situaciju nezaposlenih osoba prigodom božićno-novogodišnjih blagdana.
Prema posljednjim informacijama, na području Sinja evidentirano je oko 2 tisuće nezaposlenih osoba, a za njihove božićnice u Proračunu je osigurano 340 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Prihvaćen rebalans Proračuna za 2017. godinu


Sinjski vijećnici odradili su još jednu maratonsku sjednicu, na kojoj su raspravili 14. točaka Dnevnoga reda. Nakon gotovo 10 sati rasprave privedena je kraju 7. sjednica Gradskoga vijeća, koja je počela jučer, 27. studenoga u 17 sati, a završila rano jutros u 2,40 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR